Upgrade naar 5G Mobiel Viprinet – Meervoudig gebundeld WAN
WiFi/ LAN/ WAN
WiFi/ LAN/ WAN
06/21/2023

Upgrade naar 5G Mobiel Viprinet – Meervoudig gebundeld WAN

06/21/2023

Nu ook via 5G overal en altijd betrouwbare en secure gebundelde verbinding dankzij mobiele unit.

Gebundeld secure 5G – overal, altijd

De upgrade naar 5G van alle Viprinet units is gestart!
RIVM maakt al jaren gebruik van onze Viprinet oplossingen. De meetwagens en de draagbare back-up unit van het RIVM beschikken daardoor overal en altijd over solide en veilige WAN-verbindingen. Zelfs waar een netwerkverbinding niet mogelijk wordt geacht.

Dankzij de upgrade naar 5G biedt de gebundelde verbinding een nog hogere bandbreedte waardoor meer data met meer snelheid kan worden verstuurd. Met 5G heeft RIVM een upgrade met factor 4 t.o.v. de vorige 4G units.

Tijdens calamiteiten, ook tijdens de hoogste staat van paraatheid, moet het RIVM altijd en overal kunnen communiceren. Interne communicatie is cruciaal. Viprinet kan op elk willekeurige locatie te allen tijde zonder bekabeling een uiterst veilige en stabiele verbinding maken met de backbone van het RIVM. Het netwerkverkeer is encrypted en wordt daarnaast 24/7 geïnspecteerd.

24/7 Secure netwerkverkeer
Al het netwerkverkeer wordt dankzij onze Fortigate firewalls 24/7 geïnspecteerd en gemonitord. De firewalls zorgen ervoor dat het dataverkeer wordt gecontroleerd op basis van de ingestelde policies. De WAN-verbinding is daardoor 24/7 beschermd tegen verschillende bedreigingen, zoals bijvoorbeeld ongeautoriseerde toegang, virussen, malware en andere schadelijke netwerkactiviteiten.


Wat is Viprinet? In het kort.
De mogelijkheid om een drievoudige 5G verbinding te maken met 3 verschillende providers is uniek en wordt door geen enkele provider aangeboden. Dankzij de geavanceerde techniek wordt automatisch gebruik gemaakt van gebundelde meervoudige bandbreedte.

Door de bundeling van de 3 verbindingen is een hogere bandbreedte beschikbaar en is de verbinding ook nog eens redundant. Valt een provider weg, dan is er weliswaar minder bandbreedte, maar de verbinding blijft intact.

De Viprinet units worden volledig beheerd door Procyon Networks. De apparatuur wordt 24/7 gemonitord, in geval van incidenten wordt direct adequaat gehandeld en de interne software wordt door ons altijd up-to-date gehouden.