SolarWinds Orion integration by API interfacing
SolarWinds
SolarWinds
10/20/2021

SolarWinds Orion integratie d.m.v. API interfacing

10/20/2021

Procyon Networks heeft integratie software gebouwd om StackState software te kunnen voeden met topology data, status informatie en events.

Wie is StackState?

Onze klant StackState maakt software voor haar eindklanten die wordt gebruikt binnen complexe hybride ICT-omgevingen. De software verzamelt data uit allerlei bronsystemen en kan met behulp van kunstmatige intelligentie verbanden leggen tussen devices, applicaties, gebeurtenissen (events) en wijzigingen. Zo kan op voorhand de impact van een wijziging voor de bedrijfsprocessen en de oorzaak (root cause) van een incident snel worden vastgesteld.

Bij StackState klanten die SolarWinds gebruiken als monitoringsysteem voor hun netwerk, kan SolarWinds een bronsysteem zijn voor StackState.

API interfacing door Procyon Networks

Het creëren van een soepele, robuuste integratie vergt inzicht in hoe de software “onder water” functioneert. Dankzij diepgaande kennis van de SolarWinds API en ICT-netwerken kunnen wij op een effectieve manier gegevens uit de SolarWinds database halen ten behoeve van de integratie met de software van StackState.

SolarWinds software integratie – stappen in ontwikkeling

Om tot een effectieve integratie te komen gaat Procyon Networks als volgt te werk:

  • In korte tijd eigen maken van de relevante onderdelen van de StackState software op functioneel en met name op technisch niveau
  • Inzicht vergaren in werkwijze en development normen van StackState. De software moet naadloos passen bij de manier waarop StackState ontwikkelt en daarom is er (in dit geval) veel aandacht voor:
    • Object orientation – hoe wordt de software gestructureerd
    • Automated unit testing – hoe wordt de software getest
    • Documentatie – hoe wordt er gedocumenteerd

Gedurende elke fase en tijdens elke stap wordt er tussen StackState en Procyon Networks intensief samengewerkt.

Dit project is een goed voorbeeld van hoe de uitgebreide Application Programming Interface (API) die SolarWinds biedt, op een professionele manier gebruikt kan worden om integratie tussen SolarWinds en andere systemen mogelijk te maken.