Security Campagne - Blog Banner - Should Know your Security
Security
Jan Robijns
Security
07/11/2024
0 min

IT Security - Blog reeks

07/11/2024
0 min

Online risico’s en bedreigingen met grote gevolgen voor zowel overheden, bedrijven als personen nemen snel toe. Het Ministerie van EZK plaatste vorig jaar een uitgebreide blog over het cybersecuritybeeld voor Nederlandse ondernemers. De digitale dreiging is onverminderd groot, mede door een scheefgroei met onze weerbaarheid ertegen.

Hoe komt die scheefgroei? En wat kan je doen om het hackers zo moeilijk mogelijk te maken?

Is er dan zo weinig mogelijk om je IT Security te verbeteren?

Er is heel veel mogelijk en precies daar zit de uitdaging. Er is niet één oplossing om een compleet beveiligd IT systeem te bereiken. De oplossing is een combinatie van veel factoren zoals bijvoorbeeld de juiste apparatuur, goed doordachte configuratie, slimme software, weloverwogen settings en de inrichting van het IT-netwerk. Dit zijn maar een paar aspecten die van belang zijn. Maar voordat je goed over security na kan denken, moet je wel eerst weten wat je hebt. Alles staat of valt bij hoe slim en zorgvuldig een IT-netwerk is ingericht.Onderdelen van onze IT Security Blog reeks:

  1. Wat te doen om jouw IT Security te verbeteren?
  2. Maar eerst NIS2 - Start tijdig met voorbereiden
  3. IT-Security: Ook een kwestie van een slim ingericht ICT-Netwerk
  4. Firewalls - zo goed als de ingestelde policies
  5. IT Security – Software updates bij firewalls
  6. Firewalls in the Cloud - Is dat nodig?
  7. Wat is Network Access Control


Volg de LinkedIn page van Procyon Networks en vind wekelijks waardevolle informatie over cybersecurity en netwerktechnologie op jouw tijdlijn. .

Categorieën