Geheel nieuw indoor + outdoor WiFi netwerk – 4 locaties
WiFi/ LAN/ WAN
WiFi/ LAN/ WAN
07/21/2021

Geheel nieuw indoor + outdoor WiFi netwerk – 4 locaties

07/21/2021

Scheuten Glas behoort tot de marktleiders in Nederland in vlakglas voor de internationale bouwindustrie met meerdere vestigingen in Nederland, België en Duitsland.

Voor haar 4 locaties moet het WiFi-netwerk gemoderniseerd en uitgebreid worden. Overal, in de productiehallen, kantoren en op buitenterreinen, moet vlekkeloos gewerkt worden met mobiele apparaten zoals laptops, handscanners, mobiele toestellen. Het nieuwe WiFi netwerk is een belangrijke investering om toekomstige ontwikkelingen in logistieke en productieprocessen mogelijk te maken. Daarvoor is een volledig dekkend, toekomst-vast en betrouwbaar indoor en outdoor WiFi-netwerk nodig.

Door Procyon Networks wordt een uiterst hoog beschikbare WiFi-omgeving ontworpen en aangelegd. In de productie- en opslagruimtes bevinden zich talloze dempings-/reflectie bronnen die een mooie uitdaging vormen in de design fase. Bij het maken van het ontwerp zijn hoge beschikbaarheid, security en stabiliteit leidend.

Het WiFi-netwerk is centraal te managen. Daarnaast zijn meerdere SSID’s gekoppeld aan verschillende VLAN’s en is er voor het gastenportaal een captive portal ingericht.

Omdat Scheuten Glas haar eigen ICT-afdeling heeft, levert Procyon Networks het hoog beschikbare WiFi-netwerk inclusief overdracht en training en 3e lijn support.