SolarWinds Software Ontwikkeling

SolarWinds Add-ons, API Interfacing en Integratie

Procyon Networks helpt u om SolarWinds volledig te automatiseren en te integreren met uw overige systemen. Hiervoor maken we gebruik van de uitgebreide Application Programming Interface (API) voor gegevens uitwisseling met applicaties in uw IT-omgeving.

Neem contact op

SolarWinds Software Ontwikkeling

SolarWinds Add-ons, API interfacing en integratie

Procyon Networks heeft jarenlange ervaring met de uitgebreide Application Programming Interface (API) die SolarWinds biedt. Wij helpen u om herhalende taken binnen SolarWinds te automatiseren en zodoende enorme tijdswinst te behalen. Op deze manier hebben wij bij grote organisaties taken die normaal gesproken weken in beslag zouden nemen, tot enkele minuten gereduceerd. Dit leidt tot vereenvoudiging van beheer en het voorkomen van fouten. Voorbeelden van geautomatiseerde taken zijn:

 • Inhoud aanmaken en wijzigen van een groot aantal views/dashboards
 • Dupliceren van groups met afwijkende inhoud per group
 • Aanmaken van Network Atlas Maps met andere nodes, applicaties, etc. per map

Naast het automatiseren van taken, kan de API ook uitstekend gebruikt worden voor bi-directionele integratie in overige systemen. Zo kan het automatisch 'provisioning' van nieuwe apparatuur gestuurd worden vanuit een sales- of ticket systeem om SolarWinds naadloos te integreren in uw eigen workflow. Ook het ophalen van performance data en technische gegevens uit het SolarWinds systeem om deze elders te gebruiken is mogelijk.

Om deze automatisering en integratie mogelijk te maken, is diepgaande kennis van SolarWinds en programmeren noodzakelijk. Procyon Networks combineert beide voor de ontwikkeling van:

 • Add-ons (handige tools om het werken met SolarWinds te vereenvoudigen)
 • Interfacing (ophalen van informatie voor gebruik in andere systemen)
 • Integratie (volledige integratie in uw workflow)

Deze ontwikkeling varieert van kleine tools met een specifiek doel tot het volledig automatiseren van tijdrovende en vaak foutgevoelige processen. Omdat onze specialisten het SolarWinds systeem door en door kennen, helpen wij u om tot een solide resultaat te komen. Samen met uw eigen specialisten creëren we de oplossing zoals u die voor ogen heeft.

U geeft aan wat u wilt, wij zorgen ervoor dat u dat ook krijgt.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Wat is SolarWinds Orion?

SolarWinds Orion is een monitoringsysteem voor heterogene ICT-omgevingen dat merkonafhankelijk ICT-systemen kan monitoren.

Door de modulaire opzet van SolarWinds Orion kan het uw complete ICT-infrastructuur monitoren. Denk hierbij aan het netwerk, servers, applicaties, databases, storage, security en zelfs applicatie- en netwerk performance.

De weergave van de verzamelde gegevens is volledig flexibel en individueel naar wens in te richten in de dashboards.

De API van SolarWinds is dusdanig uitgebreid dat je alle informatie geautomatiseerd kunt uitlezen en acties kunt uitvoeren. SolarWinds Orion is daardoor volledig te integreren met bijvoorbeeld CMDB, en provisioning systemen.

SolarWinds Orion is de definitie van volledig outside-the-box monitoring.

Waar kan ik meer informatie krijgen over SolarWinds Orion modules?

Neemt u contact op met onze gespecialiseerde SolarWinds medewerkers voor:

 • Aanschaf en renewals van de software
 • Onafhankelijk advies (software, installatie en inrichting)
 • Mogelijkheden van trainingen
 • Support en maatwerk scripting
 • Demo of trials aanvragen
 • Meer informatie over de modules
Welke modules worden tijdens de SolarWinds Orion training behandeld?

Onze SolarWinds trainingen hebben meestal als basis de module Network Performance Monitoring (NPM) of Server & Application Monitoring (SAM). Dat is afhankelijk van uw primaire monitoring doelstelling.
Naar wens kunnen andere SolarWinds modules opgenomen worden in de training.

In welke talen worden de SolarWinds trainingen gegeven?

De SolarWinds trainingen bij Procyon Networks worden in het Nederlands of Engels gegeven. U kunt aangeven wat uw voorkeur heeft.

Waar worden de SolarWinds Orion trainingen gegeven?

De SolarWinds trainingen worden over het algemeen in-company gegeven. Indien u daar geen gelegenheid of ruimte voor hebt zorgen wij in overleg met u voor een geschikte locatie.

SolarWinds heeft zelf virtual classrooms. Waarom zou ik een training bij Procyon Networks volgen?

Uit feedback van mensen die eerst de virtual classrooms hebben gevolgd blijkt dat zij na onze SolarWinds trainingen meer overzicht, diepgaandere kennis en een beter gevoel van context hebben. Concepten van wat er allemaal mogelijk is in SolarWinds vallen veel beter op hun plek in relatie tot elkaar.

Daarnaast zijn onze SolarWinds trainingen interactiever en worden onze trainingen meer op maat gesneden, zelfs nog tijdens de training.

Wat is het SolarWinds SCP-examen?

SCP staat voor SolarWinds Certified Professional. Dit examen wordt afgenomen door SolarWinds.

Ik wil het SCP examen doen. Hoe kan Procyon Networks mij daarbij helpen?

Bij uw voorbereiding op het SCP-examen* kan Procyon Networks u zeker helpen. Speciaal daarvoor hebben wij de SolarWinds Master training ontwikkeld.

*SCP is SolarWinds Certified Professional

Wanneer heb ik een ICT netwerk specialist nodig?

Neemt u contact op met Procyon Networks als u:

 • Vragen heeft op netwerk gebied voor nu en in de toekomst.
 • Zeker wilt zijn dat het ICT netwerk goed werkt en blijft werken.
 • Onafhankelijk advies over datacommunicatie wilt.
 • Uw ICT team goede beheertools wilt geven en/of wilt laten trainen. 
Wat houdt code signing in bij software?

Bij code signing wordt door een softwareontwikkelaar een certificaat gebruikt om alle code te certificeren als 'legitiem van deze producent'. Dus bij code signing weet je normaal gesproken zeker dat iets van bijvoorbeeld SolarWinds afkomt.

Code signing certificaten moeten periodiek worden verlengd. De softwareproducent gebruikt dit certificaat normaal gesproken voor alle producten die zij uitbrengt.

Geeft Procyon Networks ook online SolarWinds trainingen?

Vanwege de diepgang, de intensiteit en het interactieve karakter van onze trainingen, tussen docent en deelnemers en ook tussen deelnemers onderling, geven wij onze SolarWinds trainingen uitsluitend klassikaal.

Staan er SolarWinds Orion trainingen gepland waarop ik mij kan inschrijven?

Onze trainingen worden op maat gemaakt voor een klant met een minimum van drie deelnemers (in-company). We geven geen SolarWinds trainingen met een open inschrijving.

Op de hoogte blijven?

Vul uw gegevens in en we nemen contact op!

Bedrijfsnaam
Created by