SolarWinds software

Modulaire opbouw – stap voor stap uit te breiden

SolarWinds biedt een volledige monitoring oplossing voor Netwerkbeheer, Applicatiebeheer, Systeembeheer en Storage, Security, Databasebeheer en Helpdesk. De kracht van SolarWinds is de modulaire opbouw en eenvoudige visualisatie: de onderliggende modules worden met elkaar geïntegreerd voor optimaal inzicht en overzicht.

Neem contact op

SolarWinds software

SolarWinds monitoring - actueel zicht op uw ICT omgeving

De verschillende modules  worden met elkaar geïntegreerd zodat ze samen een enkele applicatie vormen. Door de modulaire opzet kunnen inzichten van verschillende bronnen worden gecombineerd ten behoeve van ketenmonitoring, trendanalyses, snelle probleem analyse met behulp van correlaties. Het grote voordeel is dat het mogelijk is  om in een enkele view informatie van alle geïnstalleerde modules te combineren. Daardoor verkrijgt u meteen beduidend beter inzicht en overzicht. De look en feel van alle views blijft overal in het pakket gelijk. Ook in alle overige functionaliteiten worden de gegevens van de gebruikte modules gecombineerd:

 • Type Views
  • Overzicht
  • Device
  • Interface
  • Applicatie
  • Protocol
  • Groep
  • Service / keten
 • Maps - visualisatie van informatie in een tekening
 • Management Rapportages
 • Syslog
 • SNMP Traps
 • Events
 • Alerts

De combinatie van alle informatie en de flexibel in te richten dashboards maakt SolarWinds een zeer geschikte oplossing voor een enorm groot aantal verschillende toepassingen. Voor technisch personeel kan tot op zeer diepgaand niveau worden gekeken naar de informatie terwijl helpdesk personeel wellicht alleen overzichten wil zien. Speciaal voor management zijn heldere dashboards in te richten die de gezondheid van de gehele ICT omgeving laten zien.

Procyon Networks levert complete Netwerk Monitoring omgevingen met behulp van SolarWinds. Onze specialisatie ligt in de SolarWinds modules die vallen onder het Orion platform.

Veelgestelde vragen

Wat is SolarWinds Orion?

SolarWinds Orion is een monitoringsysteem voor heterogene ICT-omgevingen dat merkonafhankelijk ICT-systemen kan monitoren.

Door de modulaire opzet van SolarWinds Orion kan het uw complete ICT-infrastructuur monitoren. Denk hierbij aan het netwerk, servers, applicaties, databases, storage, security en zelfs applicatie- en netwerk performance.

De weergave van de verzamelde gegevens is volledig flexibel en individueel naar wens in te richten in de dashboards.

De API van SolarWinds is dusdanig uitgebreid dat je alle informatie geautomatiseerd kunt uitlezen en acties kunt uitvoeren. SolarWinds Orion is daardoor volledig te integreren met bijvoorbeeld CMDB, en provisioning systemen.

SolarWinds Orion is de definitie van volledig outside-the-box monitoring.

Waar kan ik meer informatie krijgen over SolarWinds Orion modules?

Neemt u contact op met onze gespecialiseerde SolarWinds medewerkers voor:

 • Aanschaf en renewals van de software
 • Onafhankelijk advies (software, installatie en inrichting)
 • Mogelijkheden van trainingen
 • Support en maatwerk scripting
 • Demo of trials aanvragen
 • Meer informatie over de modules
Welke modules worden tijdens de SolarWinds Orion training behandeld?

Onze SolarWinds trainingen hebben meestal als basis de module Network Performance Monitoring (NPM) of Server & Application Monitoring (SAM). Dat is afhankelijk van uw primaire monitoring doelstelling.
Naar wens kunnen andere SolarWinds modules opgenomen worden in de training.

In welke talen worden de SolarWinds trainingen gegeven?

De SolarWinds trainingen bij Procyon Networks worden in het Nederlands of Engels gegeven. U kunt aangeven wat uw voorkeur heeft.

Waar worden de SolarWinds Orion trainingen gegeven?

De SolarWinds trainingen worden over het algemeen in-company gegeven. Indien u daar geen gelegenheid of ruimte voor hebt zorgen wij in overleg met u voor een geschikte locatie.

SolarWinds heeft zelf virtual classrooms. Waarom zou ik een training bij Procyon Networks volgen?

Uit feedback van mensen die eerst de virtual classrooms hebben gevolgd blijkt dat zij na onze SolarWinds trainingen meer overzicht, diepgaandere kennis en een beter gevoel van context hebben. Concepten van wat er allemaal mogelijk is in SolarWinds vallen veel beter op hun plek in relatie tot elkaar.

Daarnaast zijn onze SolarWinds trainingen interactiever en worden onze trainingen meer op maat gesneden, zelfs nog tijdens de training.

Wat is het SolarWinds SCP-examen?

SCP staat voor SolarWinds Certified Professional. Dit examen wordt afgenomen door SolarWinds.

Ik wil het SCP examen doen. Hoe kan Procyon Networks mij daarbij helpen?

Bij uw voorbereiding op het SCP-examen* kan Procyon Networks u zeker helpen. Speciaal daarvoor hebben wij de SolarWinds Master training ontwikkeld.

*SCP is SolarWinds Certified Professional

Wanneer heb ik een ICT netwerk specialist nodig?

Neemt u contact op met Procyon Networks als u:

 • Vragen heeft op netwerk gebied voor nu en in de toekomst.
 • Zeker wilt zijn dat het ICT netwerk goed werkt en blijft werken.
 • Onafhankelijk advies over datacommunicatie wilt.
 • Uw ICT team goede beheertools wilt geven en/of wilt laten trainen. 
Wat houdt code signing in bij software?

Bij code signing wordt door een softwareontwikkelaar een certificaat gebruikt om alle code te certificeren als 'legitiem van deze producent'. Dus bij code signing weet je normaal gesproken zeker dat iets van bijvoorbeeld SolarWinds afkomt.

Code signing certificaten moeten periodiek worden verlengd. De softwareproducent gebruikt dit certificaat normaal gesproken voor alle producten die zij uitbrengt.

Geeft Procyon Networks ook online SolarWinds trainingen?

Vanwege de diepgang, de intensiteit en het interactieve karakter van onze trainingen, tussen docent en deelnemers en ook tussen deelnemers onderling, geven wij onze SolarWinds trainingen uitsluitend klassikaal.

Staan er SolarWinds Orion trainingen gepland waarop ik mij kan inschrijven?

Onze trainingen worden op maat gemaakt voor een klant met een minimum van drie deelnemers (in-company). We geven geen SolarWinds trainingen met een open inschrijving.

Op de hoogte blijven?

Vul uw gegevens in en we nemen contact op!

Bedrijfsnaam
Created by