SolarWinds Health Check

Gegarandeerde quick-wins voor uw SolarWinds monitoring omgeving

Performance verbeteren - alert storms aanpakken

Features en custom properties inzetten

SolarWinds Health Check aanvragen

Performance - Security - Scalability - Configuration

Heeft u onlangs uw SolarWinds Maintenance Renewals via Procyon Networks geregeld?
Of bent u in het bezit van de Health Check Voucher?
Dan is onze SolarWinds Health Check voor u gratis.

Waarom de SolarWinds Health Check van Procyon Networks?

De twee uur durende technische (web)sessie biedt concrete verbeteringen en tips, specifiek voor uw SolarWinds omgeving. Belangrijke pijlers die verweven zijn door onze Health Check zijn performance, security, scalability en configuratie.
Een gezonde monitoring omgeving bevordert de functionaliteit én beveiliging van uw ICT-omgeving. Onze specialisten weten altijd quick-wins te behalen waarmee uw SolarWinds omgeving snel geoptimaliseerd kan worden.

SolarWinds Health Check - de aandachtspunten:

In onze SolarWinds Health Check sessie lopen onze specialisten uw SolarWinds (Orion) omgeving met u door. Om ervoor te zorgen dat u direct profijt hebt van meerdere quick-wins ligt de focus op een aantal veel voorkomende aandachtspunten en onze best practices:

Performance

De architectuur en configuratie van uw SolarWinds omgeving bepalen de performance van het systeem. Ook upgrades en langdurig gebruik beïnvloeden de performance. Samen met u bekijken we de belangrijkste factoren die hierop van invloed zijn.

Vervolgens lopen we via onze best practices baseline door alle mogelijke verbeterpunten.
Simpele tips tot structurele verbeteringen in de architectuur komen aan bod.

Alert storm

Rode meldingen in dashboards en alerting moeten direct aandacht vragen. Zijn er teveel rode meldingen, dan is er geen focus. Nieuwe meldingen vallen niet meer op. Gebruikers zijn alert-blind.

Door SolarWinds dashboards en alerting beter en met het juiste inzicht te configureren kan de lijst met rode meldingen sterk beperkt worden en ontstaat er focus.

U ontvangt concrete aanbevelingen waardoor de alert storm gaat liggen. Een rode alert is dan ook écht een alert.

SolarWinds Health Check aanvragen

SolarWinds Features

Het SolarWinds platform bevat enorm veel waardevolle features, die niet altijd ontdekt worden. Veel onderbenutte SolarWinds features hebben een groot positief effect op uw monitoring. Dit laten wij u graag tijdens de SolarWinds Health Check zien. Denk o.a. aan de volgende features:

SolarWinds NPM

 • NetPath
 • ConnectNow
 • Network Insight

SolarWinds NPM & SAM

 • QoE: Quality of Experience
 • Performance Analysis Dashboards
 • Dynamic Maps
 • Capacity planning
 • Statistical baselining

SolarWinds SAM

 • ADP: Application Dependency Mapping
 • AppInSight
 • API Polling

Custom Properties

Elk monitoringsysteem biedt informatie over de infrastructuur, met behulp van geautomatiseerd ontdekte categorieën. Denk aan indeling op merk, type apparatuur of applicatie.
Dat is echter niet hoe wij mensen naar onze omgeving kijken. Wij zien graag vaak een indeling op b.v. locatie, gebouw, applicatie, functie of SLA niveau.

SolarWinds Custom properties zijn hiervoor ideaal. Met deze feature kan een hiërarchie worden gecreëerd, passend bij uw organisatiestructuur en ICT-omgeving. Vervolgens wordt alles eenvoudiger in te richten: dashboards, alerts, reports, dynamic groups, limitations, etc.

Best practices

20+ jaar ervaring met SolarWinds heeft een best practices baseline opgeleverd voor een optimale inrichting van uw monitoring. Tijdens onze Health Check zetten wij deze kennis in om uw installatie te optimaliseren.

Denk o.a. aan een schaalbare configuratie, het gebruik van dynamic in plaats van static groups, alert variabelen, een goed gebruik van custom properties en het gebruik van alle features.

Uw Health Check!

Interesse in onze SolarWinds Health Check?
Laat het ons weten!

Bedrijfsnaam

SolarWinds Security oplossingen

Verminder de kans op aanvallen, beheer de toegang en verbeter de naleving met deze IT-beveiligingsoplossingen van SolarWinds:

Veelgestelde vragen

Wat is WiFi?

WiFi is een draadloze netwerktechniek waarmee je een verbinding met andere apparaten of het internet kan maken. De draadloze verbinding wordt gecreëerd door gebruik te maken van radiogolven in de 2,4GHz en 5GHz band.

Het gebruik van WiFi is licentievrij. Dat wil zeggen dat er geen kosten verbonden zijn aan het gebruik van WiFi frequenties, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld 4G/5G.

Dankzij WiFi verbind je eenvoudig steeds meer verschillende apparaten met elkaar en/of het internet. Hierdoor kunnen apparaten als laptops, tablets, telefoons (VoIP), scanners, kassa's, verwarmingsinstallaties, camera's, alarmsystemen, productiemachines, digiboards etc. snel en gemakkelijk communiceren.

(De term WiFi is overigens ooit verzonnen door een marketingbureau.)

Wat is VoIP?

VoIP staat voor Voice Over Internet Protocol (IP). Vrij vertaald betekent dit spraak over IP (netwerkverbinding). Het staat ook wel bekend als IP-telefonie of internettelefonie.

Vroeger bestond telefonie uit landelijke bekabeling. De uitdaging was dat er een koperverbinding nodig was van A naar B om spraak tussen twee deelnemers te kunnen transporteren. Vanwege de grote afstanden waren hiervoor allerlei tussenstations en versterkers nodig.

Iemand heeft op een gegeven moment bedacht om spraak in hele kleine 'samples' als data te verpakken en dat in IP 'pakketjes' over een netwerkverbinding te versturen. Hierdoor kan spraak over alles wat IP ondersteunt worden verstuurd, zoals WiFi, Ethernet, het internet etc.

Het grote voordeel is dat VoIP gebruik maakt van het bestaande ICT-netwerk, waardoor één techniek data én spraak kan transporteren. Dit betekent minder apparatuur en minder bekabeling.

Kabels zijn zelfs niet altijd nodig, want VoIP werkt ook draadloos bij goed ontworpen WiFi netwerken. De ouderwetse telefooncentrales worden vervangen door software op een server. Eenvoud, flexibiliteit en mobiliteit - want het werkt ook voor WiFi - zijn belangrijke kenmerken van VoIP.

Bij VoIP is het wel van groot belang dat het netwerk goed is ingericht voor Quality of Service (QoS) zodat de gesprekken van goede kwaliteit zijn.

Wat is SolarWinds Orion?

SolarWinds Orion is een monitoringsysteem voor heterogene ICT-omgevingen dat merkonafhankelijk ICT-systemen kan monitoren.

Door de modulaire opzet van SolarWinds Orion kan het uw complete ICT-infrastructuur monitoren. Denk hierbij aan het netwerk, servers, applicaties, databases, storage, security en zelfs applicatie- en netwerk performance.

De weergave van de verzamelde gegevens is volledig flexibel en individueel naar wens in te richten in de dashboards.

De API van SolarWinds is dusdanig uitgebreid dat je alle informatie geautomatiseerd kunt uitlezen en acties kunt uitvoeren. SolarWinds Orion is daardoor volledig te integreren met bijvoorbeeld CMDB, en provisioning systemen.

SolarWinds Orion is de definitie van volledig outside-the-box monitoring.

Waar kan ik meer informatie krijgen over SolarWinds Orion modules?

Neemt u contact op met onze gespecialiseerde SolarWinds medewerkers voor:

 • Aanschaf en renewals van de software
 • Onafhankelijk advies (software, installatie en inrichting)
 • Mogelijkheden van trainingen
 • Support en maatwerk scripting
 • Demo of trials aanvragen
 • Meer informatie over de modules
Welke modules worden tijdens de SolarWinds Orion training behandeld?

Onze SolarWinds trainingen hebben meestal als basis de module Network Performance Monitoring (NPM) of Server & Application Monitoring (SAM). Dat is afhankelijk van uw primaire monitoring doelstelling.
Naar wens kunnen andere SolarWinds modules opgenomen worden in de training.

In welke talen worden de SolarWinds trainingen gegeven?

De SolarWinds trainingen bij Procyon Networks worden in het Nederlands of Engels gegeven. U kunt aangeven wat uw voorkeur heeft.

Waar worden de SolarWinds Orion trainingen gegeven?

De SolarWinds trainingen worden over het algemeen in-company gegeven. Indien u daar geen gelegenheid of ruimte voor hebt zorgen wij in overleg met u voor een geschikte locatie.

SolarWinds heeft zelf virtual classrooms. Waarom zou ik een training bij Procyon Networks volgen?

Uit feedback van mensen die eerst de virtual classrooms hebben gevolgd blijkt dat zij na onze SolarWinds trainingen meer overzicht, diepgaandere kennis en een beter gevoel van context hebben. Concepten van wat er allemaal mogelijk is in SolarWinds vallen veel beter op hun plek in relatie tot elkaar.

Daarnaast zijn onze SolarWinds trainingen interactiever en worden onze trainingen meer op maat gesneden, zelfs nog tijdens de training.

Wat is het SolarWinds SCP-examen?

SCP staat voor SolarWinds Certified Professional. Dit examen wordt afgenomen door SolarWinds.

Ik wil het SCP examen doen. Hoe kan Procyon Networks mij daarbij helpen?

Bij uw voorbereiding op het SCP-examen* kan Procyon Networks u zeker helpen. Speciaal daarvoor hebben wij de SolarWinds Master training ontwikkeld.

*SCP is SolarWinds Certified Professional

Wat is WPA3-beveiliging?

WPA3 is een nieuw en sterker beveiligingsprotocol voor moderne draadloze netwerken (WiFi). De term staat voor WiFi Protected Access.

Dankzij moderne versleutelingsmethoden (Simultanious Authentication of Equeals - SAE) wordt er voor een verhoogde beveiliging gezorgd. Deze versleuteling voorkomt dat middels woordenlijsten wachtwoorden voor je WiFi-netwerk worden uitgeprobeerd.

Ook zijn andere beveiligingsfuncties verplicht zoals bijvoorbeeld PMF (Protected Management Frames). Hierdoor ontstaat een veiligere uitwisseling van gegevens tijdens de aanmeldingsfase tussen de client en het WiFi-netwerk (controller).

Wat is MU-MIMO?

WiFi 6 maakt gebruik van MU-MIMO. Het staat voor “Multi-User Multiple-Input, Multiple-Output”. Zijn voorganger MIMO, wat staat voor “Multiple-Input, Multiple-Output”, is een technologie die oorspronkelijk geïntroduceerd is met de WiFi 5 standaard. Dankzij MIMO kan bandbreedte worden opgesplitst waardoor apparaten (clients) tegelijkertijd met een WiFi Access Point (AP) kunnen communiceren.

Bij de MU-MIMO technologie kunnen de WiFi kanalen nog efficiënter worden gebruikt. Daar komt ook nog eens bij dat MU-MIMO bij WiFi 6 beschikbaar is in zowel de down- als uplink, waar bij WiFi 5 Wave2 de MU-MIMO enkel de downlink beschikbaar was. 

Bij WiFi 6 zijn 12 streams beschikbaar (5GHz = 8 streams, 2.4GHz = 4 streams) in vergelijking bij WiFi 5 waar maar 8 streams van alleen de 5GHz band beschikbaar waren.

Wat is OFDMA?

OFDMA staat voor Orthogonal Frequency Division Multiple Access. Deze kanaaltoegangsmethode is beschikbaar sinds WiFi 6 (link) en heeft een dubbel voordeel:

Enerzijds kan een kanaal in nog meer subkanalen worden opgedeeld dan voorheen. Anderzijds kan de verdeling van één of meerdere subkanalen aan één of meerdere clients worden toegekend.

Gebruikt een client weinig bandbreedte, dan kan de overige bandbreedte gebruikt worden voor andere clients. Alleen WiFi 6 beschikt over deze kanaaltoegangsmethode.

Welke WiFi-apparatuur kan ik het best gebruiken?

De keuze van merk en type hardware wordt bepaald door de combinatie van prijs en kwaliteit. De benodigde kwaliteit wordt bepaald door omgeving, de verwachte gebruikers, applicaties en soms nog meer. Neemt u contact op met onze WiFi specialisten, zij stellen u de vragen waarmee wij samen tot de beste keuze komen.

Wanneer heb ik een ICT netwerk specialist nodig?

Neemt u contact op met Procyon Networks als u:

 • Vragen heeft op netwerk gebied voor nu en in de toekomst.
 • Zeker wilt zijn dat het ICT netwerk goed werkt en blijft werken.
 • Onafhankelijk advies over datacommunicatie wilt.
 • Uw ICT team goede beheertools wilt geven en/of wilt laten trainen. 
Wat houdt code signing in bij software?

Bij code signing wordt door een softwareontwikkelaar een certificaat gebruikt om alle code te certificeren als 'legitiem van deze producent'. Dus bij code signing weet je normaal gesproken zeker dat iets van bijvoorbeeld SolarWinds afkomt.

Code signing certificaten moeten periodiek worden verlengd. De softwareproducent gebruikt dit certificaat normaal gesproken voor alle producten die zij uitbrengt.

Geeft Procyon Networks ook online SolarWinds trainingen?

Vanwege de diepgang, de intensiteit en het interactieve karakter van onze trainingen, tussen docent en deelnemers en ook tussen deelnemers onderling, geven wij onze SolarWinds trainingen uitsluitend klassikaal.

Staan er SolarWinds Orion trainingen gepland waarop ik mij kan inschrijven?

Onze trainingen worden op maat gemaakt voor een klant met een minimum van drie deelnemers (in-company). We geven geen SolarWinds trainingen met een open inschrijving.

Op de hoogte blijven?

Vul uw gegevens in en we nemen contact op!

Bedrijfsnaam
Created by