WiFi 6 E – Wat is de toegevoegde waarde?


6 E = WiFi 6 Extended. De overtreffende trap van WiFi 6.

-meer / bredere kanalen
-gigabit snelheden
-extreem lage latency
-enorme capaciteit

Heeft u nu al wat aan WiFi 6E?

WiFi 6 E – Wat is de toegevoegde waarde?

6GHz-frequentie (deels) beschikbaar

WiFi 6E staat te boek als de wereldwijde uitbreiding van het WiFi spectrum. Naast de 2,4 GHz en 5 GHz band is ook de 6 GHz band beschikbaar gesteld voor het gebruik door WiFi-apparatuur. Voor Europa geldt echter dat maar een gedeelte van de 6 GHz band wordt opengesteld, de frequentieband tussen de 5945 tot 6425 MHz.

Onlangs heeft de Nederlandse overheid deze aanpassing bekrachtigd. Door deze verruiming mag deze frequentieband vanaf nu ook gebruikt worden voor mobiele communicatie, korte-afstand-apparatuur en breedbanddata-transmissieapparatuur.

New WiFi frequency spectrum EU


6 GHz – meer kanalen en bredere bandbreedtes

In WiFi 5 en 6 wordt vanwege de beperking in het aantal kanalen veelal met kanaalbreedtes van 20 MHz en 40 MHz gewerkt om adjacent en co-channel interference te voorkomen. WiFi 6E, met de extra 6 GHz band, heeft meer kanalen beschikbaar. Dat biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van bredere kanalen zoals 80 MHz en 160 MHz. Dankzij deze ruimere kanaalbreedtes kunnen de nieuwe technieken die in WiFi 6 (ax) zijn geïntroduceerd optimaal ingezet worden om de snelheid nog verder te verhogen.WiFi 6 E – extra radio in de AP

Een nieuwe technologie is doorgaans ook duurder. In het geval van Wifi 6E wordt tijdens de productie een extra radio toegevoegd aan de access points (tri-band). Dat heeft consequenties voor de prijs van de acces points (AP). Investeren in een WiFi 6E netwerk moet dus echt een wezenlijke toevoeging bieden voor uw organisatie.

Is dit het moment om over te stappen op WiFi 6E?

Nu al overstappen is alleen essentieel als u in uw organisatie specifieke toepassingen hebt die veel bandbreedte gebruiken. Denk daarbij aan 4K of 8K video gebruik, maar ook aan applicaties die veel data verplaatsen. Daarnaast moeten de clients op uw ICT-netwerk ook de nieuwe technologieën ondersteunen om daadwerkelijk profijt te hebben van WiFi 6E.Is dat allemaal niet het geval, dan is een meer-jaren plan een betere oplossing. Bij de overgang naar een WiFi 6 E netwerk komt veel meer kijken dan alleen de vervanging van de accesspoints. De aanschaf van alleen al de WiFi 6E access points is op dit moment nog een grote investering.

Is uw ICT-netwerk klaar voor WiFi 6E?

Gebruik van veel data zal ook impact hebben op je bestaande netwerk. Denk daarbij aan linkrates op uw switches van 5 en 10 Gbps, maar ook aan de bekabeling van uw ICT-netwerk. Voor WiFi 6E is minimaal Cat 6a-bekabeling benodigd.
Om dus optimaal gebruik te kunnen maken van de voordelen van WiFi 6 E zal voor uw ICT-netwerk wellicht naast vervanging van de AP’s, ook gekeken moeten worden of uw switches, routers, clients en bekabeling mee kunnen.

De zwakste schakel in het ICT-netwerk bepaalt uiteindelijk welke snelheden er werkelijk mogelijk zijn.

Is een soepel functionerend en robuust WiFi-netwerk onmisbaar voor uw organisatie?
Neem contact met ons op:

Bel ons op: 0478 568 586 of Neem contact op

Op de hoogte blijven?

Vul uw gegevens in en we nemen contact op!

Bedrijfsnaam
Created by