SolarWinds - Network Performance Monitor v2020.2

Sterk verbeterde performance – veel nieuwe features - complete redesign van dashboards

SolarWinds - Network Performance Monitor v2020.2

Over de nieuwe software versie van de Network Performance Monitor (NPM) is Procyon Networks heel enthousiast. De versie 2020.2 bewijst weer eens hoe sterk SolarWinds is in het doorontwikkelen van haar modules.

Wij nemen u graag mee in wat de NPM 2020.2 allemaal te bieden heeft. Als eerste een overzicht:

Performance & schaalbaarheid

  • Verbetering in performance – laadsnelheid tot 96% sneller*
  • 2,5x Toegenomen schaalbaarheid t.o.v. versie 2019.4*

Functionaliteiten

  • Upgrade planning
  • Pre-stage functionaliteit
  • Software Development Kit (SDK) uitgebreid
  • Verlaging van systeemeisen
  • Orion Maps – uw netwerk in één oogopslag
  • Dashboards – the next level

In de webinterface op één centrale plek alle SolarWinds servers in uw omgeving upgraden gaat nu met groot gemak. De complete upgrade workflow is te volgen via de webinterface. Dit betekent dat de gehele upgrade geautomatiseerd begeleid wordt.

De Pre-Stage functionaliteit zorgt ervoor dat alle benodigde bestanden vooraf gedownload worden, ook naar uw additionele servers. Daarnaast is er nu de SDK support voor geautomatiseerde upgrades via de SolarWinds API. Kortom, de upgrade naar de NPM 2020.2 veroorzaakt veel minder downtime en wordt ook nog sneller (geautomatiseerd) uitgevoerd.

De systeemeisen voor de NPM versie 2020.2 zijn verlaagd, ten opzichte van vorige versies, naar Windows Server 2012 R2 en SQL Server 2012. Dus als de verplichte upgrade naar Windows Server 2016 een hindernis voor u was, is deze nu weggevallen.

Orion Maps is met de NPM versie 2020.2 een steeds betere web versie van het traditionele Network Atlas Maps. Met deze nieuwe versie laat Orion Maps automatisch dynamische informatie zien en biedt het steeds meer teken features. Een goed opgestelde ‘map’ biedt enorm waardevolle informatie in je dashboards.

De mogelijkheden in de SolarWinds dashboards waren al ongeëvenaard. Met de NPM 2020.2 heeft SolarWinds zichzelf wederom overtroffen. De mogelijkheden om deze 'modern' dashboards geheel naar wens in te richten en visueel te maken zijn hiermee uitgebreider geworden. De basis layout van het 'modern' dashboard is veranderd van kolom naar grid. U kunt daardoor exact bepalen op welke plek en in welke vorm u de benodigde gegevens wenst te zien. Daarnaast heeft SolarWinds een enorm aantal widgets toegevoegd zoals pie charts, KPI widgets, donuts, horizontal and vertical bars etc. Deze 'modern' dashboards zijn nu beschikbaar naast de vertrouwde 'classic' dashboards. Mocht u nog gebruik maken van Grafana of Splunk voor datavisualisatie, dan heeft u die tools wellicht nu niet meer nodig. Dankzij de datawidget “Auto update” wordt uw dashboard geüpdatet zonder dat de webpage ververst hoeft te worden. U ziet wijzigingen live weergegeven worden.

De mogelijkheden van SolarWinds zijn bijna eindeloos. Voor het inrichten van inzichtelijke dashboards is visie én kennis nodig. Procyon Networks helpt u daar graag bij. Al sinds het jaar 2000 hebben wij talloze organisaties in de meest uiteenlopende sectoren kunnen helpen. Wij zijn erop gericht om met u mee te denken en kijken met een frisse blik naar de monitoring van uw ICT netwerk omgeving.

Bel ons op: 0478 568 586 of Neem contact op

Op de hoogte blijven?

Vul uw gegevens in en we nemen contact op!

Bedrijfsnaam
Created by