Procyon Networks netwerkbeheerder Meldkamer Politie

Sinds enkele jaren beheert Procyon Networks het ICT netwerk van de Landelijke Meldkamer. Voorheen onder verantwoording van VRR en nu overgenomen door de Politie.

Procyon Networks netwerkbeheerder Meldkamer Politie

Netwerkbeheer Landelijke Meldkamer Samenwerking

Sinds 2018 beheert Procyon Networks het ICT netwerk van de Landelijke Meldkamer (LMS). Voorheen viel de verantwoordelijkheid onder de VRR*, sinds 2020 valt de verantwoordelijkheid onder de Landelijke Meldkamer Samenwerking van de Politie. De meldkamer is een centraal punt voor de politie, brandweer, ambulance, koninklijke marechaussee van de regio Rotterdam-Rijnmond.

Door de jarenlange samenwerking met VRR heeft Procyon Networks het vertrouwen gewonnen dat wij het netwerk rondom de meldkamer solide zouden vormgeven en het beheren van dit cruciale netwerk in professionele handen zijn.

Vlekkeloze communicatie voor cruciale incident informatie

Procyon Networks beheert redundante firewalls en switches die het koppelvlak vormen voor alle regionale hulpdiensten. Dit koppelvlak is cruciaal en wordt sinds de inrichting in 2018 permanent beheerd en gemonitord. Het netwerk functioneert sinds het ontwerp en bouw in 2018 zoals verwacht mag worden waardoor de LMS kan vertrouwen op vlekkeloze communicatie over cruciale informatie.

Wij zijn er trots op dat wij maatschappelijk relevante opdrachten mogen uitvoeren. Het is een eer dat VRR en LMS ons dit grote vertrouwen gunt.

*Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

Bel ons op: 0478 568 586 of Neem contact op

Op de hoogte blijven?

Vul uw gegevens in en we nemen contact op!

Bedrijfsnaam
Created by