Viprinet

Altijd en overal verbinding

Op de moeilijkste plekken tóch een solide en veilige WAN-verbinding creëren én behouden? Daar waar de situatie het uiterste vergt, daar waar iedereen zegt dat er geen netwerkverbinding mogelijk is, daar heeft Procyon Networks de oplossing: Viprinet.

Neem contact op

VP-Anylink | Overal internet

Altijd en overal internet door bundeling van meerdere (mobiele) verbindingen

Viprinet is een unieke oplossing die ervoor zorgt dat u, op welke plek dan ook, kunt profiteren van alle mogelijke verbindingen met internet, cloud, WAN en (W)LAN. Viprinet zorgt voor maximaal mogelijke performance door:

 • Transparante bundeling van diverse kanalen maakt een stabiele verbinding met hoge snelheid mogelijk
 • Bundeling van meerdere kanalen, vast en mobiel (LTE, GPRS, UMTS, EDGE, HSDP, HSUPA, satelliet, straalverbinding, glasvezel, koper) voor een maximale spreiding van het storingsrisico
 • Provider overstijgend: d.m.v. het combineren van verschillende providers (mobiel en/of vast) bent u niet meer afhankelijk van het achterliggende netwerk van één van de providers

Secure
Viprinet is meer dan een eenvoudige 4G- of 5G-router, niet alleen op het vlak van performance maar ook security. Netwerkverkeer middels Viprinet is ten alle tijden encrypted met behulp van de apparatuur aan de andere kant van de lijnen. Ook uw eigen VPN-oplossing is eenvoudig te combineren.

Modulair
Al naar gelang de uitdaging van de toepassing kan Viprinet modulair opgezet en uitgebouwd worden. Hoeveel verschillende providers, hoeveel kanalen, samen met u bepalen wij wat nodig is voor de toepassing.

Betrouwbaar en volledig verzorgd
Het hoeft weinig toelichting dat hiermee de betrouwbaarheid op een ongekend hoog niveau komt. Daarbij levert Procyon Networks de dienst naar wens volledig ingericht en compleet met 24/7 monitoring aan. Deze dienst wordt volledig geborgd door onze specialistische netwerk support. Inzicht in de prestaties zijn ook voor u als klant 24/7 beschikbaar. Onze Viprinet dienstverlening maken wij desgewenst compleet door de levering inclusief abonnementen van verschillende providers.

Viprinet biedt:

 • Schaalbare bandbreedte
 • Hoogst mogelijke beschikbaarheid op elke plek
 • Beveiligde verbinding, beveiligd tegen afluisteren
 • Robuust, rack mountable model chassis
 • Ook toepasbaar in mobiele (bemande/onbemande) voertuigen
 • Inclusief WiFi, uit te breiden naar VP Anygrid middels meerdere Viprinet apparaten
 • Volledig verzorgd ingericht
 • Backoffice koppelingen naar wens
 • Behoud van lokale IP adressen waar gewenst
 • 24/7 monitoring en support SLA
 • Inclusief (mobiele) data abonnementen (indien gewenst)

Wij leveren de dienst out-of-the-box, als het moet vandaag nog, bij u aan.

In onze Viprinet oplossing komt alle onze expertise (Knowledge-Hardware-Software-As A Service) tot uiting. Wij zijn in staat verdergaande oplossingen te bieden dan anderen, door het samenkomen van onze krachten: flexibel en vendor-neutral, solide (in alles) en extreem hoge beschikbaarheid van netwerkverbinding. Als leverancier van vitale beroepsgroepen en branches zijn wij als geen ander in staat om snel te schakelen als het moet.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Wat is WiFi?

WiFi is een draadloze netwerktechniek waarmee je een verbinding met andere apparaten of het internet kan maken. De draadloze verbinding wordt gecreëerd door gebruik te maken van radiogolven in de 2,4GHz en 5GHz band.

Het gebruik van WiFi is licentievrij. Dat wil zeggen dat er geen kosten verbonden zijn aan het gebruik van WiFi frequenties, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld 4G/5G.

Dankzij WiFi verbind je eenvoudig steeds meer verschillende apparaten met elkaar en/of het internet. Hierdoor kunnen apparaten als laptops, tablets, telefoons (VoIP), scanners, kassa's, verwarmingsinstallaties, camera's, alarmsystemen, productiemachines, digiboards etc. snel en gemakkelijk communiceren.

(De term WiFi is overigens ooit verzonnen door een marketingbureau.)

Wat is VoIP?

VoIP staat voor Voice Over Internet Protocol (IP). Vrij vertaald betekent dit spraak over IP (netwerkverbinding). Het staat ook wel bekend als IP-telefonie of internettelefonie.

Vroeger bestond telefonie uit landelijke bekabeling. De uitdaging was dat er een koperverbinding nodig was van A naar B om spraak tussen twee deelnemers te kunnen transporteren. Vanwege de grote afstanden waren hiervoor allerlei tussenstations en versterkers nodig.

Iemand heeft op een gegeven moment bedacht om spraak in hele kleine 'samples' als data te verpakken en dat in IP 'pakketjes' over een netwerkverbinding te versturen. Hierdoor kan spraak over alles wat IP ondersteunt worden verstuurd, zoals WiFi, Ethernet, het internet etc.

Het grote voordeel is dat VoIP gebruik maakt van het bestaande ICT-netwerk, waardoor één techniek data én spraak kan transporteren. Dit betekent minder apparatuur en minder bekabeling.

Kabels zijn zelfs niet altijd nodig, want VoIP werkt ook draadloos bij goed ontworpen WiFi netwerken. De ouderwetse telefooncentrales worden vervangen door software op een server. Eenvoud, flexibiliteit en mobiliteit - want het werkt ook voor WiFi - zijn belangrijke kenmerken van VoIP.

Bij VoIP is het wel van groot belang dat het netwerk goed is ingericht voor Quality of Service (QoS) zodat de gesprekken van goede kwaliteit zijn.

Wat is WPA3-beveiliging?

WPA3 is een nieuw en sterker beveiligingsprotocol voor moderne draadloze netwerken (WiFi). De term staat voor WiFi Protected Access.

Dankzij moderne versleutelingsmethoden (Simultanious Authentication of Equeals - SAE) wordt er voor een verhoogde beveiliging gezorgd. Deze versleuteling voorkomt dat middels woordenlijsten wachtwoorden voor je WiFi-netwerk worden uitgeprobeerd.

Ook zijn andere beveiligingsfuncties verplicht zoals bijvoorbeeld PMF (Protected Management Frames). Hierdoor ontstaat een veiligere uitwisseling van gegevens tijdens de aanmeldingsfase tussen de client en het WiFi-netwerk (controller).

Wat is MU-MIMO?

WiFi 6 maakt gebruik van MU-MIMO. Het staat voor “Multi-User Multiple-Input, Multiple-Output”. Zijn voorganger MIMO, wat staat voor “Multiple-Input, Multiple-Output”, is een technologie die oorspronkelijk geïntroduceerd is met de WiFi 5 standaard. Dankzij MIMO kan bandbreedte worden opgesplitst waardoor apparaten (clients) tegelijkertijd met een WiFi Access Point (AP) kunnen communiceren.

Bij de MU-MIMO technologie kunnen de WiFi kanalen nog efficiënter worden gebruikt. Daar komt ook nog eens bij dat MU-MIMO bij WiFi 6 beschikbaar is in zowel de down- als uplink, waar bij WiFi 5 Wave2 de MU-MIMO enkel de downlink beschikbaar was. 

Bij WiFi 6 zijn 12 streams beschikbaar (5GHz = 8 streams, 2.4GHz = 4 streams) in vergelijking bij WiFi 5 waar maar 8 streams van alleen de 5GHz band beschikbaar waren.

Wat is OFDMA?

OFDMA staat voor Orthogonal Frequency Division Multiple Access. Deze kanaaltoegangsmethode is beschikbaar sinds WiFi 6 (link) en heeft een dubbel voordeel:

Enerzijds kan een kanaal in nog meer subkanalen worden opgedeeld dan voorheen. Anderzijds kan de verdeling van één of meerdere subkanalen aan één of meerdere clients worden toegekend.

Gebruikt een client weinig bandbreedte, dan kan de overige bandbreedte gebruikt worden voor andere clients. Alleen WiFi 6 beschikt over deze kanaaltoegangsmethode.

Welke WiFi-apparatuur kan ik het best gebruiken?

De keuze van merk en type hardware wordt bepaald door de combinatie van prijs en kwaliteit. De benodigde kwaliteit wordt bepaald door omgeving, de verwachte gebruikers, applicaties en soms nog meer. Neemt u contact op met onze WiFi specialisten, zij stellen u de vragen waarmee wij samen tot de beste keuze komen.

Wanneer heb ik een ICT netwerk specialist nodig?

Neemt u contact op met Procyon Networks als u:

 • Vragen heeft op netwerk gebied voor nu en in de toekomst.
 • Zeker wilt zijn dat het ICT netwerk goed werkt en blijft werken.
 • Onafhankelijk advies over datacommunicatie wilt.
 • Uw ICT team goede beheertools wilt geven en/of wilt laten trainen. 

Op de hoogte blijven?

Vul uw gegevens in en we nemen contact op!

Bedrijfsnaam
Created by