WiFi - LAN - WAN

Uw wens. Ons advies. U kiest. Wij realiseren.

Met de enorme behoefte aan datacommunicatie en ontwikkelingen van digitale toepassingen worden hoge eisen gesteld aan het gehele ICT-netwerk, van LAN tot Cloud.

De netwerkspecialisten van Procyon Networks kennen het samenspel van infrastructuur, applicaties en databases als geen ander, waar deze zich ook binnen het (wereldwijde) netwerk bevinden. 

Neem contact op

All-in partner in ICT-netwerk oplossingen

Knowledge - Hardware - Software - As A Service

WiFi

 • Site survey
 • Design + Implementatie
 • Security
 • Fine tuning
 • 100% up-time
 • WiFi-as-a-Service (WaaS)
Lees meer

LAN

 • Secure by design
 • Hoog beschikbaar
 • Schaalbaar
 • Kantoor + datacenter
 • Integratie
 • Migratie
Lees meer

WAN

 • IT-architectuur
 • Hoog beschikbaar
 • Schaalbaar
 • Threat prevention
 • SD-WAN
 • Remote access (VPN)
Lees meer

Onze aanpak

Maatwerkadvies exact afgestemd op de functionele eisen van uw ICT-omgeving.

Diepgaande kennis van ICT-netwerktechniek en jarenlange ervaring in de meest uitdagende en uiteenlopende ICT-omgevingen geven u het ICT-netwerk naar wens. Procyon Networks is netwerkspecialist bij het (her)inrichten van ICT netwerken en hanteert een groot aantal standaarden om een toekomstvast en secure netwerk te realiseren.

Een zorgeloze implementatie met de hoogste quality of service.
On-premise of As-a-Service.
Uw wens. Ons advies. U kiest. Wij realiseren.

WiFi

Werkend WiFi is altijd maatwerk. Elke ICT-omgeving is anders, elke locatie of gebouw heeft haar eigen uitdagingen.

Netwerktechnologie is onze specialiteit. Het biedt ons diepgaand inzicht in het geheel van WiFi tot LAN. Het ICT-netwerk (LAN) gekoppeld aan het WiFi-netwerk heeft directe invloed op het functioneren van uw WiFi. Wij denken mee buiten de kaders van het WiFi. Het resultaat is een stabiel en secure WiFi-netwerk waar u jarenlang op kan bouwen.

Kantooromgeving, productiehal, of monumentaal pand, hoe de locatie ook is, wij zorgen voor stabiel en secure WiFi. Hoe groot het aantal gebruikers of de belasting (streams) ook is.

100% up-time van uw WiFi-netwerk? En ook nog secure? Ja, dat kan echt.

LAN

Het Local Area Network - van ICT backbone tot Internet of Things (IoT). Zonder geschikte infrastructuur kan simpelweg niet secure digitaal gewerkt worden.

Computers, smartphones, handscanners, printers allemaal onderdeel van het LAN. Ook het “Internet of Things”, producten die verbonden zijn met internet, maken gebruik van het LAN.

Onze netwerkspecialisten kennen de uitdagingen en creëren met u een solide, eenvoudig te beheren en secure LAN met diensten zoals oa.:

 • Netwerk (re)Design
 • Netwerk Access Control
 • Netwerk Security
 • (Virtueel) Gescheiden netwerken
 • Applicatie performance op LAN-niveau

Neem contact op

WAN

Snelle, betrouwbare en secure verbinding tussen bedrijfslocaties, cloud diensten en partners.
MPLS, internet, lokale- of centrale Cloud connectiviteit, een vast of een mobiel netwerk, aan uw Wide Area Network worden hoge eisen gesteld. Onze netwerkspecialisten zorgen voor een hoog beschikbaar, schaalbaar en secure WAN.

Met technieken als:

 • SD-WAN, Managed-WAN
 • VPN (IPSec, SSL), VPN-as-a-Service
 • Multi-provider connectivity
 • Multi-technology capacity bonding
 • Fail-over/bonding mechanisme inrichting

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Wat is WiFi?

WiFi is een draadloze netwerktechniek waarmee je een verbinding met andere apparaten of het internet kan maken. De draadloze verbinding wordt gecreëerd door gebruik te maken van radiogolven in de 2,4GHz en 5GHz band.

Het gebruik van WiFi is licentievrij. Dat wil zeggen dat er geen kosten verbonden zijn aan het gebruik van WiFi frequenties, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld 4G/5G.

Dankzij WiFi verbind je eenvoudig steeds meer verschillende apparaten met elkaar en/of het internet. Hierdoor kunnen apparaten als laptops, tablets, telefoons (VoIP), scanners, kassa's, verwarmingsinstallaties, camera's, alarmsystemen, productiemachines, digiboards etc. snel en gemakkelijk communiceren.

(De term WiFi is overigens ooit verzonnen door een marketingbureau.)

Wat is VoIP?

VoIP staat voor Voice Over Internet Protocol (IP). Vrij vertaald betekent dit spraak over IP (netwerkverbinding). Het staat ook wel bekend als IP-telefonie of internettelefonie.

Vroeger bestond telefonie uit landelijke bekabeling. De uitdaging was dat er een koperverbinding nodig was van A naar B om spraak tussen twee deelnemers te kunnen transporteren. Vanwege de grote afstanden waren hiervoor allerlei tussenstations en versterkers nodig.

Iemand heeft op een gegeven moment bedacht om spraak in hele kleine 'samples' als data te verpakken en dat in IP 'pakketjes' over een netwerkverbinding te versturen. Hierdoor kan spraak over alles wat IP ondersteunt worden verstuurd, zoals WiFi, Ethernet, het internet etc.

Het grote voordeel is dat VoIP gebruik maakt van het bestaande ICT-netwerk, waardoor één techniek data én spraak kan transporteren. Dit betekent minder apparatuur en minder bekabeling.

Kabels zijn zelfs niet altijd nodig, want VoIP werkt ook draadloos bij goed ontworpen WiFi netwerken. De ouderwetse telefooncentrales worden vervangen door software op een server. Eenvoud, flexibiliteit en mobiliteit - want het werkt ook voor WiFi - zijn belangrijke kenmerken van VoIP.

Bij VoIP is het wel van groot belang dat het netwerk goed is ingericht voor Quality of Service (QoS) zodat de gesprekken van goede kwaliteit zijn.

Wat is WPA3-beveiliging?

WPA3 is een nieuw en sterker beveiligingsprotocol voor moderne draadloze netwerken (WiFi). De term staat voor WiFi Protected Access.

Dankzij moderne versleutelingsmethoden (Simultanious Authentication of Equeals - SAE) wordt er voor een verhoogde beveiliging gezorgd. Deze versleuteling voorkomt dat middels woordenlijsten wachtwoorden voor je WiFi-netwerk worden uitgeprobeerd.

Ook zijn andere beveiligingsfuncties verplicht zoals bijvoorbeeld PMF (Protected Management Frames). Hierdoor ontstaat een veiligere uitwisseling van gegevens tijdens de aanmeldingsfase tussen de client en het WiFi-netwerk (controller).

Wat is MU-MIMO?

WiFi 6 maakt gebruik van MU-MIMO. Het staat voor “Multi-User Multiple-Input, Multiple-Output”. Zijn voorganger MIMO, wat staat voor “Multiple-Input, Multiple-Output”, is een technologie die oorspronkelijk geïntroduceerd is met de WiFi 5 standaard. Dankzij MIMO kan bandbreedte worden opgesplitst waardoor apparaten (clients) tegelijkertijd met een WiFi Access Point (AP) kunnen communiceren.

Bij de MU-MIMO technologie kunnen de WiFi kanalen nog efficiënter worden gebruikt. Daar komt ook nog eens bij dat MU-MIMO bij WiFi 6 beschikbaar is in zowel de down- als uplink, waar bij WiFi 5 Wave2 de MU-MIMO enkel de downlink beschikbaar was. 

Bij WiFi 6 zijn 12 streams beschikbaar (5GHz = 8 streams, 2.4GHz = 4 streams) in vergelijking bij WiFi 5 waar maar 8 streams van alleen de 5GHz band beschikbaar waren.

Wat is OFDMA?

OFDMA staat voor Orthogonal Frequency Division Multiple Access. Deze kanaaltoegangsmethode is beschikbaar sinds WiFi 6 (link) en heeft een dubbel voordeel:

Enerzijds kan een kanaal in nog meer subkanalen worden opgedeeld dan voorheen. Anderzijds kan de verdeling van één of meerdere subkanalen aan één of meerdere clients worden toegekend.

Gebruikt een client weinig bandbreedte, dan kan de overige bandbreedte gebruikt worden voor andere clients. Alleen WiFi 6 beschikt over deze kanaaltoegangsmethode.

Welke WiFi-apparatuur kan ik het best gebruiken?

De keuze van merk en type hardware wordt bepaald door de combinatie van prijs en kwaliteit. De benodigde kwaliteit wordt bepaald door omgeving, de verwachte gebruikers, applicaties en soms nog meer. Neemt u contact op met onze WiFi specialisten, zij stellen u de vragen waarmee wij samen tot de beste keuze komen.

Wanneer heb ik een ICT netwerk specialist nodig?

Neemt u contact op met Procyon Networks als u:

 • Vragen heeft op netwerk gebied voor nu en in de toekomst.
 • Zeker wilt zijn dat het ICT netwerk goed werkt en blijft werken.
 • Onafhankelijk advies over datacommunicatie wilt.
 • Uw ICT team goede beheertools wilt geven en/of wilt laten trainen. 

Op de hoogte blijven?

Vul uw gegevens in en we nemen contact op!

Bedrijfsnaam
Created by