SolarWinds SEM - de kenmerken

Opvallend eenvoudige en  intuïtieve SIEM-oplossing

Een beknopt overzicht van de vele kenmerken:

Neem contact op

Een betaalbare enterprise SIEM-oplossing

Met SolarWinds SEM heeft u een scala aan mogelijkheden om uw ICT-netwerk actief en effectief te beveiligen. Eenvoudig te configuren en snel en effectief uw ICT-netwerk beveiligen op Enterprise niveau.

Een selectie van de vele mogelijkheden

SolarWinds SEM biedt ongekend veel mogelijkheden om uw ICT-netwerk effectief te beveiligen. Daardoor biedt de module voor elke ICT-omgeving een passende aanpak.

1

Continue actuele ‘Feeds’ – threat identificatie en reactie

2

Honderden out-of-the-box connectoren

3

Snelle configuratie door ruime keuze templates

De kenmerken van SolarWinds Security Event Manager

 • Eenvoudig verzamelen en normaliseren van logs van netwerkapparatuur en servers

SEM wordt geleverd met honderden out-of-the-box connectoren om op eenvoudige wijze log- en eventgegevens die zijn gegenereerd in uw netwerk, te verzamelen, standaardiseren en categoriseren. Dankzij de toonaangevende compressietechniek van SolarWinds voor logbestanden is minder disk ruimte nodig voor het opslaan van gegevens.

 • Aanpasbare widgets en dashboard

Door eenvoudig aanpasbare widgets kunnen snel belangrijke of verdachte patronen geïdentificeerd worden. Met één klik kan daarna de volledige lijst met gerelateerde logs en hun details bekeken worden.

 • Krachtig en eenvoudig zoeken voor forensische analyse en trouble-shooting

SEM is ontworpen om gebruikers in staat te stellen snel belangrijke events te vinden met behulp van eenvoudige zoekopdrachten op trefwoorden in zowel real-time als historische gegevens in vooraf gedefinieerde of aangepaste tijdvakken. Kant-en-klare en door de gebruiker gedefinieerde filters zorgen ook voor een snelle verfijning van gegevens.

 • Real-time eventcorrelatie

Door loggegevens te normaliseren voordat ze naar de database worden geschreven, kan SEM echte real-time log- en eventcorrelatie leveren. Vooraf gedefinieerde en aangepaste correlatieregels stellen SEM in staat om automatisch te waarschuwen voor mogelijke aanvallen en andere kritieke problemen.

 • Out-of-the-Box rapportagesjablonen voor beveiliging en compliance

SEM maakt het gemakkelijk om snel compliance rapporten te genereren met behulp van meer dan 300 sjablonen. Deze rapporten kunnen ook worden afgestemd op de specifieke behoeften van uw organisatie.

 • ‘Threat intelligence feed’ en groepen

Een volledig geïntegreerde, regelmatig bijgewerkte ‘Threat intelligence feed’ identificeert en markeert automatisch kwaadaardige activiteiten van bekende verdachte IP-adressen. Informatie die relevant is voor uw omgeving, zoals gebruikers- en computernamen, gevoelige bestandslocaties en goedgekeurde USB-apparaten kunnen eenvoudig worden ingedeeld in groepen. Deze groepen kunnen automatisch worden gevuld via correlatieregels, waardoor het zoeken en rapporteren wordt vereenvoudigd.

 • Ingebouwde actieve response

SEM kan veel meer dan alleen e-mailwaarschuwingen sturen. SEM is ontworpen om onmiddellijk te reageren op beveiligings- en operationele events met behulp van vooraf gedefinieerde acties, zoals het in quarantaineplaatsen van geïnfecteerde machines, het blokkeren van IP-adressen, het afsluiten van processen en het aanpassen van Active Directory-instellingen.

 • Real-time bewaking van bestandsintegriteit

Embedded File Integrity Monitoring (FIM) is ontworpen om bredere compliance-ondersteuning te bieden en diepere beveiligingsinformatie voor bedreigingen van binnenuit, zero-day malware en andere geavanceerde aanvallen. Geavanceerde filtermogelijkheden zorgen voor fijne afstemming van detectie en verminderen ‘ruis’ (false positives) aanzienlijk.

 • USB-detectie en -preventie

SEM kan het verlies van gegevens helpen voorkomen en gevoelige informatie beschermen met real-time meldingen wanneer USB-apparaten worden aangesloten. Hierbij kan het gebruik van ongeoorloofde USB-apparatuur automatisch geblokkeerd worden.

 • Logs doorsturen en exporteren

Indien gewenst, kan SEM onbewerkte loggegevens via syslog doorsturen naar andere applicaties voor verder gebruik. Bovendien kunnen gebruikers logs exporteren naar een CSV-bestand, zodat de gegevens kunnen worden gedeeld met andere teams en externe leveranciers, geüpload naar andere tools of gekoppeld aan helpdesk-tickets.

 • Analyse van historische gegevens

De belangrijkste trends binnen historische gegevens kunnen worden geanalyseerd via eenvoudige zoekopdrachten. De intuïtieve querybuilder geeft tips en suggesties wanneer u zoekparameters invoert. Vervolgens kunt u met het event histogram en de aangepaste tijdkiezer inzoomen op specifieke resultaten in een bepaald tijdvak.

Bovenstaand overzicht geeft een selectie van de kenmerken van SolarWinds SEM weer. Er is nog zo veel meer mogelijk. Laat ons weten wat u nodig hebt.

Neem contact op

Gerelateerde projecten

Veelgestelde vragen

Wat is WiFi?

WiFi is een draadloze netwerktechniek waarmee je een verbinding met andere apparaten of het internet kan maken. De draadloze verbinding wordt gecreëerd door gebruik te maken van radiogolven in de 2,4GHz en 5GHz band.

Het gebruik van WiFi is licentievrij. Dat wil zeggen dat er geen kosten verbonden zijn aan het gebruik van WiFi frequenties, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld 4G/5G.

Dankzij WiFi verbind je eenvoudig steeds meer verschillende apparaten met elkaar en/of het internet. Hierdoor kunnen apparaten als laptops, tablets, telefoons (VoIP), scanners, kassa's, verwarmingsinstallaties, camera's, alarmsystemen, productiemachines, digiboards etc. snel en gemakkelijk communiceren.

(De term WiFi is overigens ooit verzonnen door een marketingbureau.)

Wat is VoIP?

VoIP staat voor Voice Over Internet Protocol (IP). Vrij vertaald betekent dit spraak over IP (netwerkverbinding). Het staat ook wel bekend als IP-telefonie of internettelefonie.

Vroeger bestond telefonie uit landelijke bekabeling. De uitdaging was dat er een koperverbinding nodig was van A naar B om spraak tussen twee deelnemers te kunnen transporteren. Vanwege de grote afstanden waren hiervoor allerlei tussenstations en versterkers nodig.

Iemand heeft op een gegeven moment bedacht om spraak in hele kleine 'samples' als data te verpakken en dat in IP 'pakketjes' over een netwerkverbinding te versturen. Hierdoor kan spraak over alles wat IP ondersteunt worden verstuurd, zoals WiFi, Ethernet, het internet etc.

Het grote voordeel is dat VoIP gebruik maakt van het bestaande ICT-netwerk, waardoor één techniek data én spraak kan transporteren. Dit betekent minder apparatuur en minder bekabeling.

Kabels zijn zelfs niet altijd nodig, want VoIP werkt ook draadloos bij goed ontworpen WiFi netwerken. De ouderwetse telefooncentrales worden vervangen door software op een server. Eenvoud, flexibiliteit en mobiliteit - want het werkt ook voor WiFi - zijn belangrijke kenmerken van VoIP.

Bij VoIP is het wel van groot belang dat het netwerk goed is ingericht voor Quality of Service (QoS) zodat de gesprekken van goede kwaliteit zijn.

Wat is SolarWinds Orion?

SolarWinds Orion is een monitoringsysteem voor heterogene ICT-omgevingen dat merkonafhankelijk ICT-systemen kan monitoren.

Door de modulaire opzet van SolarWinds Orion kan het uw complete ICT-infrastructuur monitoren. Denk hierbij aan het netwerk, servers, applicaties, databases, storage, security en zelfs applicatie- en netwerk performance.

De weergave van de verzamelde gegevens is volledig flexibel en individueel naar wens in te richten in de dashboards.

De API van SolarWinds is dusdanig uitgebreid dat je alle informatie geautomatiseerd kunt uitlezen en acties kunt uitvoeren. SolarWinds Orion is daardoor volledig te integreren met bijvoorbeeld CMDB, en provisioning systemen.

SolarWinds Orion is de definitie van volledig outside-the-box monitoring.

Waar kan ik meer informatie krijgen over SolarWinds Orion modules?

Neemt u contact op met onze gespecialiseerde SolarWinds medewerkers voor:

 • Aanschaf en renewals van de software
 • Onafhankelijk advies (software, installatie en inrichting)
 • Mogelijkheden van trainingen
 • Support en maatwerk scripting
 • Demo of trials aanvragen
 • Meer informatie over de modules
Welke modules worden tijdens de SolarWinds Orion training behandeld?

Onze SolarWinds trainingen hebben meestal als basis de module Network Performance Monitoring (NPM) of Server & Application Monitoring (SAM). Dat is afhankelijk van uw primaire monitoring doelstelling.
Naar wens kunnen andere SolarWinds modules opgenomen worden in de training.

In welke talen worden de SolarWinds trainingen gegeven?

De SolarWinds trainingen bij Procyon Networks worden in het Nederlands of Engels gegeven. U kunt aangeven wat uw voorkeur heeft.

Waar worden de SolarWinds Orion trainingen gegeven?

De SolarWinds trainingen worden over het algemeen in-company gegeven. Indien u daar geen gelegenheid of ruimte voor hebt zorgen wij in overleg met u voor een geschikte locatie.

SolarWinds heeft zelf virtual classrooms. Waarom zou ik een training bij Procyon Networks volgen?

Uit feedback van mensen die eerst de virtual classrooms hebben gevolgd blijkt dat zij na onze SolarWinds trainingen meer overzicht, diepgaandere kennis en een beter gevoel van context hebben. Concepten van wat er allemaal mogelijk is in SolarWinds vallen veel beter op hun plek in relatie tot elkaar.

Daarnaast zijn onze SolarWinds trainingen interactiever en worden onze trainingen meer op maat gesneden, zelfs nog tijdens de training.

Wat is het SolarWinds SCP-examen?

SCP staat voor SolarWinds Certified Professional. Dit examen wordt afgenomen door SolarWinds.

Ik wil het SCP examen doen. Hoe kan Procyon Networks mij daarbij helpen?

Bij uw voorbereiding op het SCP-examen* kan Procyon Networks u zeker helpen. Speciaal daarvoor hebben wij de SolarWinds Master training ontwikkeld.

*SCP is SolarWinds Certified Professional

Wat is WPA3-beveiliging?

WPA3 is een nieuw en sterker beveiligingsprotocol voor moderne draadloze netwerken (WiFi). De term staat voor WiFi Protected Access.

Dankzij moderne versleutelingsmethoden (Simultanious Authentication of Equeals - SAE) wordt er voor een verhoogde beveiliging gezorgd. Deze versleuteling voorkomt dat middels woordenlijsten wachtwoorden voor je WiFi-netwerk worden uitgeprobeerd.

Ook zijn andere beveiligingsfuncties verplicht zoals bijvoorbeeld PMF (Protected Management Frames). Hierdoor ontstaat een veiligere uitwisseling van gegevens tijdens de aanmeldingsfase tussen de client en het WiFi-netwerk (controller).

Wat is MU-MIMO?

WiFi 6 maakt gebruik van MU-MIMO. Het staat voor “Multi-User Multiple-Input, Multiple-Output”. Zijn voorganger MIMO, wat staat voor “Multiple-Input, Multiple-Output”, is een technologie die oorspronkelijk geïntroduceerd is met de WiFi 5 standaard. Dankzij MIMO kan bandbreedte worden opgesplitst waardoor apparaten (clients) tegelijkertijd met een WiFi Access Point (AP) kunnen communiceren.

Bij de MU-MIMO technologie kunnen de WiFi kanalen nog efficiënter worden gebruikt. Daar komt ook nog eens bij dat MU-MIMO bij WiFi 6 beschikbaar is in zowel de down- als uplink, waar bij WiFi 5 Wave2 de MU-MIMO enkel de downlink beschikbaar was. 

Bij WiFi 6 zijn 12 streams beschikbaar (5GHz = 8 streams, 2.4GHz = 4 streams) in vergelijking bij WiFi 5 waar maar 8 streams van alleen de 5GHz band beschikbaar waren.

Wat is OFDMA?

OFDMA staat voor Orthogonal Frequency Division Multiple Access. Deze kanaaltoegangsmethode is beschikbaar sinds WiFi 6 (link) en heeft een dubbel voordeel:

Enerzijds kan een kanaal in nog meer subkanalen worden opgedeeld dan voorheen. Anderzijds kan de verdeling van één of meerdere subkanalen aan één of meerdere clients worden toegekend.

Gebruikt een client weinig bandbreedte, dan kan de overige bandbreedte gebruikt worden voor andere clients. Alleen WiFi 6 beschikt over deze kanaaltoegangsmethode.

Welke WiFi-apparatuur kan ik het best gebruiken?

De keuze van merk en type hardware wordt bepaald door de combinatie van prijs en kwaliteit. De benodigde kwaliteit wordt bepaald door omgeving, de verwachte gebruikers, applicaties en soms nog meer. Neemt u contact op met onze WiFi specialisten, zij stellen u de vragen waarmee wij samen tot de beste keuze komen.

Wanneer heb ik een ICT netwerk specialist nodig?

Neemt u contact op met Procyon Networks als u:

 • Vragen heeft op netwerk gebied voor nu en in de toekomst.
 • Zeker wilt zijn dat het ICT netwerk goed werkt en blijft werken.
 • Onafhankelijk advies over datacommunicatie wilt.
 • Uw ICT team goede beheertools wilt geven en/of wilt laten trainen. 
Wat houdt code signing in bij software?

Bij code signing wordt door een softwareontwikkelaar een certificaat gebruikt om alle code te certificeren als 'legitiem van deze producent'. Dus bij code signing weet je normaal gesproken zeker dat iets van bijvoorbeeld SolarWinds afkomt.

Code signing certificaten moeten periodiek worden verlengd. De softwareproducent gebruikt dit certificaat normaal gesproken voor alle producten die zij uitbrengt.

Geeft Procyon Networks ook online SolarWinds trainingen?

Vanwege de diepgang, de intensiteit en het interactieve karakter van onze trainingen, tussen docent en deelnemers en ook tussen deelnemers onderling, geven wij onze SolarWinds trainingen uitsluitend klassikaal.

Staan er SolarWinds Orion trainingen gepland waarop ik mij kan inschrijven?

Onze trainingen worden op maat gemaakt voor een klant met een minimum van drie deelnemers (in-company). We geven geen SolarWinds trainingen met een open inschrijving.

Op de hoogte blijven?

Vul uw gegevens in en we nemen contact op!

Bedrijfsnaam
Created by