SolarWinds Access Rights Manager - ARM

Bescherm, beheer en controleer toegangsrechten tot uw ICT-infrastructuur

Effectief, snel en simpel gebruikerstoegangsrechten beheren.
Snelle identificatie en visualisatie van AD user beheer door analyse van gebruikersautorisaties en access rights. Genereer vlot rapportages en toon naleving van de interne regelgeving aan. 

Neem contact op

Wat is SolarWinds Access Rights Manager?

Geautomatiseerd AD user beheer en rapportering

SolarWinds Access Rights Manager (ARM) is de tool voor vereenvoudigde Active Directory-provisioning op uw ICT-netwerk.

Meer inzicht in en controle over het inrichten (en ongedaan maken) van AD- en Azure AD-gebruikers is essentieel voor effectieve preventie van gegevensverlies. SolarWinds ARM identificeert onmiddellijk misconfiguraties van referenties en activeert waarschuwingen voor snelle beperking, zoals het verwijderen van accounts.

AD user beheer en vlot genereren van rapportages om naleving van interne regelgeving aan te tonen is met de SolarWinds ARM zo veel makkelijker.

*

Active Directory Monitoring

*

Monitoring Microsoft of Exchange

*

User Provisioning and Management

*

Custom Report Generation AD and Azure AD Reports

*

Windows file sharing control

*

Sharepoint access monitoring and management

*

Self-service Permissions Portal

*

User rights portal

*

Compliance with e.g. GDPR, PCI, HIPAA

*

Network Access Control (NAC)

*

Identity Management

*

Authentication Systems Overview

Implementeer geautomatiseerde tools voor gebruikersregistratie om SLA's te ondersteunen, de naleving van de beveiliging te verbeteren en kosten te verlagen.

 

Wat kan SolarWinds Access Rights Manager?

 • Geautomatiseerd AD user beheer bij het inrichten, ongedaan maken, beheren en controleren van gebruikerstoegangsrechten tot systemen, gegevens en bestanden.
  SolarWinds ARM is ontworpen om IT- en beveiligingsbeheerders te helpen bij het snel en eenvoudig beheren van Active Directory provisioning.
 • Analyseer met SolarWinds ARM gebruikersautorisaties en toegangsrechten en krijg in beeld wie toegang heeft tot wat en ook wanneer gebruikers toegang hebben gehad.
 • Rol-specifieke sjablonen helpen bij het inrichten en afmelden van gebruikers en zorgen ervoor dat het uitgeven van toegangsrechten in overeenstemming is met het beveiligingsbeleid.
 • SolarWinds ARM biedt ondersteuning bij het tijdige en volledige deprovisioning van gebruikerstoegang.
 • Delegeer van het gedeeltelijk automatisch autoriseren van gebruikersrechten afhankelijk van betreffende functies.
 • Door de toegang van gebruikers tot gevoelige bestanden en mappen geautomatiseerd te controleren verbetert u de beveiliging van uw ICT-omgeving nog verder.
 • Toon met de SolarWinds ARM aan dat u voldoet aan de meeste wettelijke vereisten met op maat gemaakte rapporten.

Verbeter de IT-productiviteit met SolarWinds ARM

Geautomatiseerd gebruikerstoegang tot services en bestanden aanmaken, wijzigen, activeren, deactiveren en verwijderen.

 • Binnen enkele seconden nieuwe gebruikersaccounts instellen en beheren met behulp van gestandaardiseerde, rol specifieke sjablonen die toegang bieden tot file-servers, SharePoint en Exchange.
 • Geef gebruikerstoegangsrechten direct in de handen van gegevenseigenaren in plaats van beheerders door middel van een web based, selfservice machtigingenportaal.

Ik gebruik Microsoft Active Directory of Azure AD.

Heb ik de SolarWinds ARM dan nog nodig?
Jazeker! SolarWinds ARM is specifiek ontwikkeld voor MS AD en Azure AD want dat is de backbone van uw user en authorisatie structuur.
Het doorgronden van de rechten structuur kan een flinke opgave zijn. Zeker als ook beoordeeld moet worden of uw omgeving aan bepaalde compliance standaarden voldoet (GDPR, PCI, HIPAA).

ARM is de tool om juist het beheer van deze omgevingen enorm te vereenvoudigen met analyses, snelle inzichten en automatisering van complexe taken.

SolarWinds Access Rights Manager - Twee licentiesoorten

Audit en Full Edition

SolarWinds ARM heeft twee licentiesoorten waardoor er altijd een oplossing is die past bij wat uw organisatie nodig heeft.

1

ARM Audit Edition

De basis licentie

2

ARM Full Edition

Audit Edition plus AD-user management en provisioning

Veelgestelde vragen

Wat is WiFi?

WiFi is een draadloze netwerktechniek waarmee je een verbinding met andere apparaten of het internet kan maken. De draadloze verbinding wordt gecreëerd door gebruik te maken van radiogolven in de 2,4GHz en 5GHz band.

Het gebruik van WiFi is licentievrij. Dat wil zeggen dat er geen kosten verbonden zijn aan het gebruik van WiFi frequenties, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld 4G/5G.

Dankzij WiFi verbind je eenvoudig steeds meer verschillende apparaten met elkaar en/of het internet. Hierdoor kunnen apparaten als laptops, tablets, telefoons (VoIP), scanners, kassa's, verwarmingsinstallaties, camera's, alarmsystemen, productiemachines, digiboards etc. snel en gemakkelijk communiceren.

(De term WiFi is overigens ooit verzonnen door een marketingbureau.)

Wat is VoIP?

VoIP staat voor Voice Over Internet Protocol (IP). Vrij vertaald betekent dit spraak over IP (netwerkverbinding). Het staat ook wel bekend als IP-telefonie of internettelefonie.

Vroeger bestond telefonie uit landelijke bekabeling. De uitdaging was dat er een koperverbinding nodig was van A naar B om spraak tussen twee deelnemers te kunnen transporteren. Vanwege de grote afstanden waren hiervoor allerlei tussenstations en versterkers nodig.

Iemand heeft op een gegeven moment bedacht om spraak in hele kleine 'samples' als data te verpakken en dat in IP 'pakketjes' over een netwerkverbinding te versturen. Hierdoor kan spraak over alles wat IP ondersteunt worden verstuurd, zoals WiFi, Ethernet, het internet etc.

Het grote voordeel is dat VoIP gebruik maakt van het bestaande ICT-netwerk, waardoor één techniek data én spraak kan transporteren. Dit betekent minder apparatuur en minder bekabeling.

Kabels zijn zelfs niet altijd nodig, want VoIP werkt ook draadloos bij goed ontworpen WiFi netwerken. De ouderwetse telefooncentrales worden vervangen door software op een server. Eenvoud, flexibiliteit en mobiliteit - want het werkt ook voor WiFi - zijn belangrijke kenmerken van VoIP.

Bij VoIP is het wel van groot belang dat het netwerk goed is ingericht voor Quality of Service (QoS) zodat de gesprekken van goede kwaliteit zijn.

Wat is SolarWinds Orion?

SolarWinds Orion is een monitoringsysteem voor heterogene ICT-omgevingen dat merkonafhankelijk ICT-systemen kan monitoren.

Door de modulaire opzet van SolarWinds Orion kan het uw complete ICT-infrastructuur monitoren. Denk hierbij aan het netwerk, servers, applicaties, databases, storage, security en zelfs applicatie- en netwerk performance.

De weergave van de verzamelde gegevens is volledig flexibel en individueel naar wens in te richten in de dashboards.

De API van SolarWinds is dusdanig uitgebreid dat je alle informatie geautomatiseerd kunt uitlezen en acties kunt uitvoeren. SolarWinds Orion is daardoor volledig te integreren met bijvoorbeeld CMDB, en provisioning systemen.

SolarWinds Orion is de definitie van volledig outside-the-box monitoring.

Waar kan ik meer informatie krijgen over SolarWinds Orion modules?

Neemt u contact op met onze gespecialiseerde SolarWinds medewerkers voor:

 • Aanschaf en renewals van de software
 • Onafhankelijk advies (software, installatie en inrichting)
 • Mogelijkheden van trainingen
 • Support en maatwerk scripting
 • Demo of trials aanvragen
 • Meer informatie over de modules
Welke modules worden tijdens de SolarWinds Orion training behandeld?

Onze SolarWinds trainingen hebben meestal als basis de module Network Performance Monitoring (NPM) of Server & Application Monitoring (SAM). Dat is afhankelijk van uw primaire monitoring doelstelling.
Naar wens kunnen andere SolarWinds modules opgenomen worden in de training.

In welke talen worden de SolarWinds trainingen gegeven?

De SolarWinds trainingen bij Procyon Networks worden in het Nederlands of Engels gegeven. U kunt aangeven wat uw voorkeur heeft.

Waar worden de SolarWinds Orion trainingen gegeven?

De SolarWinds trainingen worden over het algemeen in-company gegeven. Indien u daar geen gelegenheid of ruimte voor hebt zorgen wij in overleg met u voor een geschikte locatie.

SolarWinds heeft zelf virtual classrooms. Waarom zou ik een training bij Procyon Networks volgen?

Uit feedback van mensen die eerst de virtual classrooms hebben gevolgd blijkt dat zij na onze SolarWinds trainingen meer overzicht, diepgaandere kennis en een beter gevoel van context hebben. Concepten van wat er allemaal mogelijk is in SolarWinds vallen veel beter op hun plek in relatie tot elkaar.

Daarnaast zijn onze SolarWinds trainingen interactiever en worden onze trainingen meer op maat gesneden, zelfs nog tijdens de training.

Wat is het SolarWinds SCP-examen?

SCP staat voor SolarWinds Certified Professional. Dit examen wordt afgenomen door SolarWinds.

Ik wil het SCP examen doen. Hoe kan Procyon Networks mij daarbij helpen?

Bij uw voorbereiding op het SCP-examen* kan Procyon Networks u zeker helpen. Speciaal daarvoor hebben wij de SolarWinds Master training ontwikkeld.

*SCP is SolarWinds Certified Professional

Wat is WPA3-beveiliging?

WPA3 is een nieuw en sterker beveiligingsprotocol voor moderne draadloze netwerken (WiFi). De term staat voor WiFi Protected Access.

Dankzij moderne versleutelingsmethoden (Simultanious Authentication of Equeals - SAE) wordt er voor een verhoogde beveiliging gezorgd. Deze versleuteling voorkomt dat middels woordenlijsten wachtwoorden voor je WiFi-netwerk worden uitgeprobeerd.

Ook zijn andere beveiligingsfuncties verplicht zoals bijvoorbeeld PMF (Protected Management Frames). Hierdoor ontstaat een veiligere uitwisseling van gegevens tijdens de aanmeldingsfase tussen de client en het WiFi-netwerk (controller).

Wat is MU-MIMO?

WiFi 6 maakt gebruik van MU-MIMO. Het staat voor “Multi-User Multiple-Input, Multiple-Output”. Zijn voorganger MIMO, wat staat voor “Multiple-Input, Multiple-Output”, is een technologie die oorspronkelijk geïntroduceerd is met de WiFi 5 standaard. Dankzij MIMO kan bandbreedte worden opgesplitst waardoor apparaten (clients) tegelijkertijd met een WiFi Access Point (AP) kunnen communiceren.

Bij de MU-MIMO technologie kunnen de WiFi kanalen nog efficiënter worden gebruikt. Daar komt ook nog eens bij dat MU-MIMO bij WiFi 6 beschikbaar is in zowel de down- als uplink, waar bij WiFi 5 Wave2 de MU-MIMO enkel de downlink beschikbaar was. 

Bij WiFi 6 zijn 12 streams beschikbaar (5GHz = 8 streams, 2.4GHz = 4 streams) in vergelijking bij WiFi 5 waar maar 8 streams van alleen de 5GHz band beschikbaar waren.

Wat is OFDMA?

OFDMA staat voor Orthogonal Frequency Division Multiple Access. Deze kanaaltoegangsmethode is beschikbaar sinds WiFi 6 (link) en heeft een dubbel voordeel:

Enerzijds kan een kanaal in nog meer subkanalen worden opgedeeld dan voorheen. Anderzijds kan de verdeling van één of meerdere subkanalen aan één of meerdere clients worden toegekend.

Gebruikt een client weinig bandbreedte, dan kan de overige bandbreedte gebruikt worden voor andere clients. Alleen WiFi 6 beschikt over deze kanaaltoegangsmethode.

Welke WiFi-apparatuur kan ik het best gebruiken?

De keuze van merk en type hardware wordt bepaald door de combinatie van prijs en kwaliteit. De benodigde kwaliteit wordt bepaald door omgeving, de verwachte gebruikers, applicaties en soms nog meer. Neemt u contact op met onze WiFi specialisten, zij stellen u de vragen waarmee wij samen tot de beste keuze komen.

Wanneer heb ik een ICT netwerk specialist nodig?

Neemt u contact op met Procyon Networks als u:

 • Vragen heeft op netwerk gebied voor nu en in de toekomst.
 • Zeker wilt zijn dat het ICT netwerk goed werkt en blijft werken.
 • Onafhankelijk advies over datacommunicatie wilt.
 • Uw ICT team goede beheertools wilt geven en/of wilt laten trainen. 
Wat houdt code signing in bij software?

Bij code signing wordt door een softwareontwikkelaar een certificaat gebruikt om alle code te certificeren als 'legitiem van deze producent'. Dus bij code signing weet je normaal gesproken zeker dat iets van bijvoorbeeld SolarWinds afkomt.

Code signing certificaten moeten periodiek worden verlengd. De softwareproducent gebruikt dit certificaat normaal gesproken voor alle producten die zij uitbrengt.

Geeft Procyon Networks ook online SolarWinds trainingen?

Vanwege de diepgang, de intensiteit en het interactieve karakter van onze trainingen, tussen docent en deelnemers en ook tussen deelnemers onderling, geven wij onze SolarWinds trainingen uitsluitend klassikaal.

Staan er SolarWinds Orion trainingen gepland waarop ik mij kan inschrijven?

Onze trainingen worden op maat gemaakt voor een klant met een minimum van drie deelnemers (in-company). We geven geen SolarWinds trainingen met een open inschrijving.

Op de hoogte blijven?

Vul uw gegevens in en we nemen contact op!

Bedrijfsnaam
Created by