Firewalls

Een firewall functioneert zo goed als de ingestelde set policies

Next Generation Firewalls (NGFW), een essentieel onderdeel van uw ICT-beveiliging.
Het is de beschermende barrière tussen uw ICT-netwerk en invloeden van buitenaf. Met de juiste keuze firewall en slim ingestelde policies is uw ICT-netwerk optimaal secure.

Vraag uw gratis adviesgesprek aan

Firewalls

Wat doet een Next Generation Firewall?

Een Next Generation Firewall controleert en reguleert het inkomende en uitgaande netwerkverkeer op basis van een vooraf ingestelde set van firewall policies. Het analyseert de gegevenspakketten die door het netwerk gaan en blokkeert specifieke verbindingen, of staat deze juist toe, op basis van deze regels. De security policies worden op zowel applicatie als port en protocol-niveau gebruikt.

Firewalls in office and cloud

Een firewall beschermt tegen verschillende bedreigingen, zoals ongeautoriseerde toegang, malware, virussen en aanvallen van buitenaf. Het voorkomt dat kwaadwillende personen of schadelijke software het netwerk kunnen binnendringen en gevoelige gegevens kunnen stelen of beschadigen. Daarnaast beschermt de firewall gebruikers van het interne netwerk tegen het bezoeken van kwaadwillende websites.

Firewalls in uw cloud- of hybride omgeving

Een secure cloud- of hybride omgeving? Ook dan is de juiste firewall van cruciaal belang, ter bescherming van het interne ICT-netwerk als ook de verbindingen met externe cloudservices en SaaS-applicaties.

Een goed ingestelde firewall zorgt ervoor dat uw dataverkeer tussen het interne netwerk en de cloud secure en gecontroleerd verloopt. Het controleert de toegang tot de cloudservices en SaaS-applicaties op basis van de ingestelde regels en beleidsmaatregelen.

Gebruikers verdienen bescherming tegen verschillende bedreigingen, ook als de belangrijkste software SaaS-applicaties zijn. De firewall helpt bij het voorkomen van ongeautoriseerde toegang tot deze applicaties en het detecteren van eventuele kwaadaardige activiteiten.

De juiste keuze firewall

Implementatie van de juiste firewalloplossingen en het nemen van de nodige beschermende maatregelen hoeft u niet alleen te doen. U kunt steunen op onze diepgaande kennis van en jarenlange ervaring met complexe ICT-omgevingen. Deskundig advies en begeleiding bij het kiezen van de juiste firewalls (hardware/ software) zorgt dat u in control bent over de security van uw IT-netwerk. Ook bij de installatie, configuratie en het opstellen van de juiste policies van uw firewalls zijn wij uw partner.

Onze focus ligt op het bieden van advies op maat, het waarborgen van uw IT-beveiliging en het vereenvoudigen van het proces voor onze klanten. Met onze expertise en ondersteuning kunt u met vertrouwen gebruikmaken van de kracht van Next Generation Firewalls om uw bedrijfsnetwerk optimaal te beschermen.

Vraag uw gratis adviesgesprek aan

Firewall-technologie

Next Generation Firewall-technologie omvat diverse technieken om het securitylevel van uw IT-omgeving te verhogen. Een beknopt overzicht:

Controle IT-netwerkverkeer

 • Intrusion Prevention System (IPS)
 • Deep packet Inspection (DPI)
 • Anti Virus

Veilig het internet op

 • Web filtering
 • SSL Inspection
 • Safe search

En verder

 • SD-WAN
 • Site-to-Site & remote access VPN
 • Anti Spam

Privacy en uw cloud-omgeving

Om privacygevoelige gegevens in uw (private) cloud goed te beschermen moet u aanvullende maatregelen nemen. Door o.a. het versleutelen (encrypten) van gegevens, het implementeren van sterke toegangscontroles en het regelmatig monitoren van het netwerkverkeer om verdachte activiteiten te detecteren.

Het is van groot belang dat uw cloudprovider voldoet aan de vereiste beveiligingsstandaarden en dat er duidelijke afspraken zijn over de verantwoordelijkheden met betrekking tot gegevensbescherming. Evalueer zorgvuldig welke gegevens in de cloud worden opgeslagen en welke maatregelen nodig zijn om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van die gegevens te waarborgen.

Veelgestelde vragen

Wat is WiFi?

WiFi is een draadloze netwerktechniek waarmee je een verbinding met andere apparaten of het internet kan maken. De draadloze verbinding wordt gecreëerd door gebruik te maken van radiogolven in de 2,4GHz en 5GHz band.

Het gebruik van WiFi is licentievrij. Dat wil zeggen dat er geen kosten verbonden zijn aan het gebruik van WiFi frequenties, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld 4G/5G.

Dankzij WiFi verbind je eenvoudig steeds meer verschillende apparaten met elkaar en/of het internet. Hierdoor kunnen apparaten als laptops, tablets, telefoons (VoIP), scanners, kassa's, verwarmingsinstallaties, camera's, alarmsystemen, productiemachines, digiboards etc. snel en gemakkelijk communiceren.

(De term WiFi is overigens ooit verzonnen door een marketingbureau.)

Wat is VoIP?

VoIP staat voor Voice Over Internet Protocol (IP). Vrij vertaald betekent dit spraak over IP (netwerkverbinding). Het staat ook wel bekend als IP-telefonie of internettelefonie.

Vroeger bestond telefonie uit landelijke bekabeling. De uitdaging was dat er een koperverbinding nodig was van A naar B om spraak tussen twee deelnemers te kunnen transporteren. Vanwege de grote afstanden waren hiervoor allerlei tussenstations en versterkers nodig.

Iemand heeft op een gegeven moment bedacht om spraak in hele kleine 'samples' als data te verpakken en dat in IP 'pakketjes' over een netwerkverbinding te versturen. Hierdoor kan spraak over alles wat IP ondersteunt worden verstuurd, zoals WiFi, Ethernet, het internet etc.

Het grote voordeel is dat VoIP gebruik maakt van het bestaande ICT-netwerk, waardoor één techniek data én spraak kan transporteren. Dit betekent minder apparatuur en minder bekabeling.

Kabels zijn zelfs niet altijd nodig, want VoIP werkt ook draadloos bij goed ontworpen WiFi netwerken. De ouderwetse telefooncentrales worden vervangen door software op een server. Eenvoud, flexibiliteit en mobiliteit - want het werkt ook voor WiFi - zijn belangrijke kenmerken van VoIP.

Bij VoIP is het wel van groot belang dat het netwerk goed is ingericht voor Quality of Service (QoS) zodat de gesprekken van goede kwaliteit zijn.

Wat is WPA3-beveiliging?

WPA3 is een nieuw en sterker beveiligingsprotocol voor moderne draadloze netwerken (WiFi). De term staat voor WiFi Protected Access.

Dankzij moderne versleutelingsmethoden (Simultanious Authentication of Equeals - SAE) wordt er voor een verhoogde beveiliging gezorgd. Deze versleuteling voorkomt dat middels woordenlijsten wachtwoorden voor je WiFi-netwerk worden uitgeprobeerd.

Ook zijn andere beveiligingsfuncties verplicht zoals bijvoorbeeld PMF (Protected Management Frames). Hierdoor ontstaat een veiligere uitwisseling van gegevens tijdens de aanmeldingsfase tussen de client en het WiFi-netwerk (controller).

Wat is MU-MIMO?

WiFi 6 maakt gebruik van MU-MIMO. Het staat voor “Multi-User Multiple-Input, Multiple-Output”. Zijn voorganger MIMO, wat staat voor “Multiple-Input, Multiple-Output”, is een technologie die oorspronkelijk geïntroduceerd is met de WiFi 5 standaard. Dankzij MIMO kan bandbreedte worden opgesplitst waardoor apparaten (clients) tegelijkertijd met een WiFi Access Point (AP) kunnen communiceren.

Bij de MU-MIMO technologie kunnen de WiFi kanalen nog efficiënter worden gebruikt. Daar komt ook nog eens bij dat MU-MIMO bij WiFi 6 beschikbaar is in zowel de down- als uplink, waar bij WiFi 5 Wave2 de MU-MIMO enkel de downlink beschikbaar was. 

Bij WiFi 6 zijn 12 streams beschikbaar (5GHz = 8 streams, 2.4GHz = 4 streams) in vergelijking bij WiFi 5 waar maar 8 streams van alleen de 5GHz band beschikbaar waren.

Wat is OFDMA?

OFDMA staat voor Orthogonal Frequency Division Multiple Access. Deze kanaaltoegangsmethode is beschikbaar sinds WiFi 6 (link) en heeft een dubbel voordeel:

Enerzijds kan een kanaal in nog meer subkanalen worden opgedeeld dan voorheen. Anderzijds kan de verdeling van één of meerdere subkanalen aan één of meerdere clients worden toegekend.

Gebruikt een client weinig bandbreedte, dan kan de overige bandbreedte gebruikt worden voor andere clients. Alleen WiFi 6 beschikt over deze kanaaltoegangsmethode.

Welke WiFi-apparatuur kan ik het best gebruiken?

De keuze van merk en type hardware wordt bepaald door de combinatie van prijs en kwaliteit. De benodigde kwaliteit wordt bepaald door omgeving, de verwachte gebruikers, applicaties en soms nog meer. Neemt u contact op met onze WiFi specialisten, zij stellen u de vragen waarmee wij samen tot de beste keuze komen.

Wanneer heb ik een ICT netwerk specialist nodig?

Neemt u contact op met Procyon Networks als u:

 • Vragen heeft op netwerk gebied voor nu en in de toekomst.
 • Zeker wilt zijn dat het ICT netwerk goed werkt en blijft werken.
 • Onafhankelijk advies over datacommunicatie wilt.
 • Uw ICT team goede beheertools wilt geven en/of wilt laten trainen. 

Op de hoogte blijven?

Vul uw gegevens in en we nemen contact op!

Bedrijfsnaam
Created by