SECURE MONITOR MANAGE ANALYSE TRAINING DESIGN CONFIGURE LAN WIFI CLOUD INTERNET WAN HARDWARE SOFTWARE KNOWLEDGE

SolarWinds Training

Beter monitoren dankzij onze SolarWinds trainingen

De SolarWinds software helpt u om het beheer van uw ICT omgeving optimaal te kunnen uitvoeren. Eenvoudig de software installeren en de nodes importeren, en u hebt al enig inzicht in uw ICT omgeving. Met onze training haalt u het volledige potentieel uit deze zeer uitgebreide monitoring software.

Neem contact op

SolarWinds training

Basic, Advanced en Helpdesk trainingen

U hebt ervaren dat de SolarWinds software u gaat helpen met het beheren van uw complexe ICT omgeving. Dan wilt u alle mogelijkheden van de software natuurlijk benutten. Als wij bij klanten komen die geen training hebben gevolgd, zien we vaak een werkende basis inrichting en heerst er een gevoel van:

 • "wij halen helemaal niet alles uit deze software"
 • "we zien opties waarvan we niet weten wat er mee kan"
 • "dit moet SolarWinds ook kunnen, maar we weten niet hoe"
 • "ons ontbreekt de tijd om het zelf uit te zoeken"

Het voordeel van de SolarWinds software is dat je niet gedwongen wordt om op een bepaalde manier naar de ICT omgeving te kijken. Het nadeel daarvan is dat de flexibiliteit en de mogelijkheden in het begin wat overweldigend kunnen zijn. Hierdoor kiezen mensen vaak de eerste oplossing die voldoende lijkt te werken.

De trainers van Procyon Networks zijn door hun deskundigheid en praktijkervaring zeer bekwaam in het geven van diverse SolarWinds trainingen. Zij helpen u om wél het volledige potentieel uit de SolarWinds software te halen.

De trainingen van Procyon Networks zijn praktijk gericht en adaptief. Het niveau en tempo van de training worden aangepast aan de deelnemers zodat iedereen het maximale rendement uit de training haalt.

De SolarWinds trainingen nemen meestal als basis de module Network Performance Monitoring (NPM) of Server & Application Monitoring (SAM), afhankelijk van uw primaire monitoring doelstelling. Naar wens kunnen andere modules opgenomen worden in de training.

Procyon Networks biedt de volgende trainingen aan:

 • De Helpdesk training is voor de gebruikers van een ingericht SolarWinds monitoring systeem. Na de training weet een gebruiker hoe hij navigeert door het systeem, welke informatie vindbaar is en hoe er met meldingen omgegaan wordt;
 • De Basic training is voor beheerders van het SolarWinds systeem. De training geeft werkwijzen aan voor de implementatie en inrichting van de devices en applicaties in het SolarWinds systeem dusdanig dat dit voor gebruikers snel en handig toe te passen is. Key onderwerpen zijn "Adding to SolarWinds", User accounts, Views, Custom properties, grouping, Dependencies, Alerting en reporting;
 • De Advanced training is een vervolg training voor beheerders. De training is een verdere verdieping van de onderwerpen uit de Basic training aangevuld met installatie designs, Universal Device Polling, Diagnose, Troubleshooting, Management Reporting en Ketenmonitoring.
  Additionele maatwerk opties zijn o.a.:
  • Trouble-shooting
  • SolarWinds Query Language (SWQL)
  • SAM Scripting
  • API Scripting

U definieert de doelstelling van de cursus, wij doen u een maatwerk aanbod.

Neem contact op

Created by