SECURE MONITOR MANAGE ANALYSE TRAINING DESIGN CONFIGURE LAN WIFI CLOUD INTERNET WAN HARDWARE SOFTWARE KNOWLEDGE

SolarWinds Software Ontwikkeling

SolarWinds Add-ons, API Interfacing en Integratie

Procyon Networks helpt u om SolarWinds volledig te automatiseren en te integreren met uw overige systemen. Hiervoor maken we gebruik van de uitgebreide Application Programming Interface (API) voor gegevens uitwisseling met applicaties in uw IT-omgeving.

Neem contact op

SolarWinds Software Ontwikkeling

SolarWinds Add-ons, API interfacing en integratie

Procyon Networks heeft jarenlange ervaring met de uitgebreide Application Programming Interface (API) die SolarWinds biedt. Wij helpen u om herhalende taken binnen SolarWinds te automatiseren en zodoende enorme tijdswinst te behalen. Op deze manier hebben wij bij grote organisaties taken die normaal gesproken weken in beslag zouden nemen, tot enkele minuten gereduceerd. Dit leidt tot vereenvoudiging van beheer en het voorkomen van fouten. Voorbeelden van geautomatiseerde taken zijn:

 • Inhoud aanmaken en wijzigen van een groot aantal views/dashboards
 • Dupliceren van groups met afwijkende inhoud per group
 • Aanmaken van Network Atlas Maps met andere nodes, applicaties, etc. per map

Naast het automatiseren van taken, kan de API ook uitstekend gebruikt worden voor bi-directionele integratie in overige systemen. Zo kan het automatisch 'provisioning' van nieuwe apparatuur gestuurd worden vanuit een sales- of ticket systeem om SolarWinds naadloos te integreren in uw eigen workflow. Ook het ophalen van performance data en technische gegevens uit het SolarWinds systeem om deze elders te gebruiken is mogelijk.

Om deze automatisering en integratie mogelijk te maken, is diepgaande kennis van SolarWinds en programmeren noodzakelijk. Procyon Networks combineert beide voor de ontwikkeling van:

 • Add-ons (handige tools om het werken met SolarWinds te vereenvoudigen)
 • Interfacing (ophalen van informatie voor gebruik in andere systemen)
 • Integratie (volledige integratie in uw workflow)

Deze ontwikkeling varieert van kleine tools met een specifiek doel tot het volledig automatiseren van tijdrovende en vaak foutgevoelige processen. Omdat onze specialisten het SolarWinds systeem door en door kennen, helpen wij u om tot een solide resultaat te komen. Samen met uw eigen specialisten creëren we de oplossing zoals u die voor ogen heeft.

U geeft aan wat u wilt, wij zorgen ervoor dat u dat ook krijgt.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Wat is SolarWinds Orion?

SolarWinds Orion is een monitoringsysteem voor heterogene ICT-omgevingen dat merkonafhankelijk ICT-systemen kan monitoren.

Door de modulaire opzet van SolarWinds Orion kan het uw complete ICT-infrastructuur monitoren. Denk hierbij aan het netwerk, servers, applicaties, databases, storage, security en zelfs applicatie- en netwerk performance.

De weergave van de verzamelde gegevens is volledig flexibel en individueel naar wens in te richten in de dashboards.

De API van SolarWinds is dusdanig uitgebreid dat je alle informatie geautomatiseerd kunt uitlezen en acties kunt uitvoeren. SolarWinds Orion is daardoor volledig te integreren met bijvoorbeeld CMDB, en provisioning systemen.

SolarWinds Orion is de definitie van volledig outside-the-box monitoring.

Waar kan ik meer informatie krijgen over SolarWinds Orion modules?

Neemt u contact op met onze gespecialiseerde SolarWinds medewerkers voor:

 • Aanschaf en renewals van de software
 • Onafhankelijk advies (software, installatie en inrichting)
 • Mogelijkheden van trainingen
 • Support en maatwerk scripting
 • Demo of trials aanvragen
 • Meer informatie over de modules
Wat houdt code signing in bij software?

Bij code signing wordt door een softwareontwikkelaar een certificaat gebruikt om alle code te certificeren als 'legitiem van deze producent'. Dus bij code signing weet je normaal gesproken zeker dat iets van bijvoorbeeld SolarWinds afkomt.

Code signing certificaten moeten periodiek worden verlengd. De softwareproducent gebruikt dit certificaat normaal gesproken voor alle producten die zij uitbrengt.

Created by