Network Engineer (Medior) - Dutch speaking

We are expanding further and looking for two new Dutch speaking Network Engineers.

Network Engineer (Medior) - Dutch speaking

De functie:
Als netwerk engineer ben je verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van installaties bij onze klanten. Wij leveren hoog beschikbare diensten waarvoor wij permanente monitoring en onderhoud doen. Hierbij is het belangrijk om met kennis van zaken beheer uit te voeren en bij vragen of problemen onze klanten te woord te staan. Jij bent degene die deze vragen beantwoordt, wijzigingen uitvoert en problemen kan oplossen. Als eerste aanspreekpunt voor onze klanten ben jij een belangrijke schakel in onze organisatie.

Een goede dienstverlening houdt niet op na oplevering, maar gaat direct daarna nog een heel belangrijke beheerfase in. Je levert de kwaliteit die onze klanten van ons mogen verwachten. Naast deze taken voor bestaande klanten, voer jij netwerkprojecten uit als onderdeel van een team.

Onze diensten leveren wij vooral aan bedrijven en organisaties die vaak een vitale rol in de samenleving spelen en afhankelijk zijn van een hoog beschikbaar netwerk. Denk hierbij niet alleen aan veiligheidsregio’s, ziekenhuizen, grote telecom operators, maar ook aan scholen die steeds afhankelijker worden van hun ICT netwerk. Van ons wordt verwacht dat wij hun uitdagingen begrijpen en hun problemen te kunnen oplossen.

Over jou:
Jij bent goed thuis in vele aspecten van ons vakgebied. Van datacommunicatie in LAN, WAN en WLAN, tot het beheer en monitoring van complexe omgevingen. Wij leveren geen servers, pc’s, applicaties of storage oplossingen, maar we weten heel goed hoe een netwerk hiermee om moet gaan.

Je kunt netwerken beheren, aanpassen en onderhouden. Je bent nu nog niet de persoon die alles alleen zou kunnen ontwerpen en implementeren, maar daar ligt wél jouw ambitie. Je zult beginnen met een stuk beheer en onderhoud, maar je hebt de ambitie om door te groeien naar grotere projecten die je zelfstandig uitvoert. Bij ons heb je de gelegenheid om van medior naar senior door te groeien. Je leert graag nieuwe technieken en je hebt er plezier in als je kunt leren van je collega’s.

Jij bent hier beslist geen klein radertje in een veel groter geheel, maar een belangrijk stukje van de puzzel. Alles wat je hier doet heeft effect op de organisatie en als je dat goed doet, wordt het ook merkbaar gewaardeerd. De zelfstandigheid en eigen verantwoording geven je veel vrijheid in deze functie. Tenslotte besef je dat je onderdeel bent van een team en het visitekaartje van ons bedrijf.

Spreekt dit je aan? Lees dan verder of de functie-eisen bij jou passen. Wij zoeken geen 100% match, maar wel iemand die het streven heeft om in deze rol te groeien.

Taken:

 • Beheer, onderhoud en basis trouble-shooting van LAN, WAN en WLAN-netwerken
 • Basis implementaties van LAN, WAN en WLAN-netwerken in projectteams

Competenties:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Aantoonbare datacommunicatie ervaring
 • Afgeronde relevante opleiding(en)
 • Creatief, inventief, pro-actief, initiatief
 • Goed kunnen werken in een klein team
 • Nauwgezet, gestructureerd, zelfstartend
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Zeer goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Goede beheersing van de Engelse taal
 • Pré is kennis van monitoringtools als SolarWinds, LogicMonitor, PandoraFMS

Standplaats: Venray
Uren: 40 uur per week
Salaris: Afhankelijk van kennis en ervaring
Secundaire arbeidsvoorwaarden: Pensioenregeling, flexibele uren, reiskostenvergoeding, goede koffie, fruit van de zaak en waardering.

Lijkt deze functie je wat? Stuur dan een email met duidelijke motivatie naar vacature@procyon.nl. Contactpersoon: Jan Robijns

Nog even over ons:
Procyon Networks levert al 18 jaar advies, designs, implementatie, monitoring en voert trouble-shooting uit van complexe en hoog-beschikbare netwerken bij klanten in Nederland en België. Wij helpen klanten die (tijdelijk) kennis te kort komen of een implementatie zelf niet aandurven. Klanten worden door ons geholpen en hebben na een project ook het idee dat zij kunnen voortbouwen op wat wij ze hebben geleverd. Wij leveren altijd werkende oplossingen, doen wat we beloven en zorgen dat de klant tevreden is.

Wij zijn een klein team van toegewijde mensen. Een goede sfeer, respect voor elkaar, open communicatie en plezier in je werk zijn hier erg belangrijk. Door de platte organisatie is iedereen heel toegankelijk en kan alles besproken worden. De mensen die hier werken zijn professioneel, kundig en vooral sterk gemotiveerd. Een team om trots op te zijn.

Terug naar overzicht

Get in touch?

Please leave your details and we will contact you!

Bedrijfsnaam
Created by